Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Kim Heijt
Foto: Astrid Zuidema | VROUW Magazine
VROUW magazine

Voetbalster in de metamorfose: ‘Ik struin
alle tweedehandswinkels af’

Kim Querfurth

A

Als je al jaren aan het verbouwen bent, heb je geen modieuze kleding nodig. Maar wat als je wel weer eens de deur uit wilt met je geliefde? Kim Heijt (41) liet zich adviseren door ons team!

“Als ex-voetbalster bij Fortuna Wormerveer sta ik mijn mannetje. Ook bij de verbouwing van ons huis, waarbij ik het grootste klusgedeelte voor mijn rekening neem.

Fulltime klusser

Werken doe ik nu even niet, ik ben momenteel fulltime klusser. Mijn vriend heeft hoogtevrees, dus ik klim op het dak en de trap. Het bouwen is me met de paplepel ingegoten; mijn vader zit in de bouw en ik heb hem van jongs af aan altijd geholpen.

Maar na drie jaar in de rommel zitten, wil ik wel weer eens wat aan mijn uiterlijk doen. Helaas komt dat er vaak niet van; met een samengesteld gezin van vijf kinderen zet ik mezelf nooit op de eerste plaats.

Ik koop niet veel kleding voor mezelf en struin alle tweedehandswinkels af. Al ons geld gaat namelijk in het huis zitten. Mijn focus ligt even niet op mode.”

De kleding

Stylist Karin: “Juist omdat Kim zich lang niet op mode heeft gericht, wilde ik graag trendy en een beetje extravagant uitpakken. Deze luipaardjurk staat haar echt goed en is helemaal de look van nu, alsof ze zo van de catwalk is gestapt.

Deze outfit is geschikt voor een stoere vrouw, die sexy en vrouwelijk voor de dag wil komen. Ze heeft een mooi figuur; met een brede riem zou haar taille nog beter uitkomen.”

Astrid Zuidema | VROUW Magazine

Het haar

Haarstylist Vincent: “Kim draagt het haar vaak omhoog, in een knot, want dat is handig tijdens het klussen. We hebben het iets korter geknipt en blonder gemaakt, maar wel met een donkere uitgroei om meer diepte aan het haar en een frissere look te geven.

Ze kan het krullend dragen – gewoon laten opdrogen na het wassen – of glamourous, zoals hier, door het met een grove borstel te föhnen. Tip: met een beetje droogshampoo is het nog makkelijker te stylen.”

De make-up

Visagist Carla: “Bij deze sexy glamourlook passen smokey eyes in een koelbruine tint, waardoor haar blauwe ogen extra opvallen. Een beetje glans op de wangen en een eyeliner op de waterlijn, in de rand van het oog, garandeert een zwoele look. Haar ogen zijn de blikvangers, daarna haar lippen in een warme tint, passend bij haar blonde lokken.” 

Het resultaat

Kim: “Even wat tijd voor mezelf, daar heb ik enorm van genoten. Ik vind mezelf weer vrouwelijk, ondanks dat mijn haar nu een stuk korter is. Dit glamourhaar ga ik thuis ook zo stylen. De make-up is best stevig, maar ik voel me er goed bij. De jurk zou ik zelf nooit uit het rek hebben gepakt; ik moest wennen aan de lengte. De laarsjes wil ik het liefst zo meenemen!” 

Ook een metamorfose?

Ook graag een keer meedoen? Stuur een mail met je motivatie, leeftijd en een recente foto naar: redactie@vrouw.nl onder vermelding van ‘Metamorfose’