Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Bart
Foto: Chantal Spieard
VROUW magazine

Heleens vriend Bart (31):
Mijn ouders en haar kinderen waren niet blij

journaliste

Marjolein Hurkmans

V

Vijf jaar kennen Bart Meeldijk (31) en Heleen van Royen (53) elkaar inmiddels. Het leeftijdsverschil deed meteen veel stof deed opwaaien. Hoe gaan familie, vrienden en Bart zélf daarmee om?

"Heleen woonde nog in Portugal toen we contact kregen via Twitter. Mijn band Rigby zou komen spelen tijdens haar boekpresentatie. Ik zag een foto van haar villa met jacuzzi en grapte dat me dat een prima plek leek om te vertoeven.

Spannende foto’s

Ze twitterde terug dat ik welkom was. We raakten in gesprek. Al snel wisselden we nummers uit. We hadden een goede klik en appten elkaar de hele dag. Heel platonisch nog. Ik vroeg haar niet om spannende foto’s of zo. 

Op een gegeven moment besloten we dat het leuk zou zijn elkaar te ontmoeten. Heleen was net gescheiden en vreesde dat er publiciteit zou komen als ze met mij in het openbaar zou worden gezien. 'Weet je wat?', stelde ik voor, 'kom dan naar een van onze optredens.

26

Dat is legitiem, want wij treden straks op tijdens je evenement. En als we daarna nog een tijdje zitten te kletsen, is dat helemaal niet raar.' Ze kwam pas toen we allang klaar waren met spelen, samen met Marlies Dekkers. Joh, daar kwam wel even wat binnen, zo samen. Dat waren geen grietjes, dat waren dames. 

Ik vond haar meteen heel mooi. Wauw, een echte vrouw. We gingen vaker afspreken. Heleen werd wat eerder verliefd dan ik. Ik vond het vooral interessant. Ze maakte me nieuwsgierig. Ik had best veel vriendinnen gehad, maar altijd van mijn eigen leeftijd. Ik was toen 26. Heleen was zoveel meer vrouw dan die meisjes. 

Naïef

Omdat ik er niet meteen heel serieus instond, had ik niet aan mijn ouders verteld dat ik min of meer een nieuwe relatie had. Beetje dom. Heleen had me gewaarschuwd dat de media er bovenop zouden springen, maar ik was naïef en dacht dat het wel zou loslopen.

Ik was een drummer in een band, wat kon het de buitenwereld schelen met wie ik het deed? Mijn ouders hoorden van mij en Heleen via de media. De buren zeiden: 'Zeg, is dat nou jullie Bart met die Heleen van Royen?' Ze gingen Heleen googlen en schrokken zich rot.

Uithuilen

Ze maakten zich zorgen. Ik kom uit een traditioneel gezin. Mijn ouders zijn nette mensen en ik ben de jongste van drie. Ze zagen mijn nieuwe relatie helemaal niet zitten; hadden ook een verkeerd beeld van Heleen. Haar kinderen waren ook niet blij.

'Weet je wat jullie moeten doen?' raadde haar advocaat aan. 'Jullie moeten samen op vakantie. Laat iedereen lekker in zijn sop gaarkoken en zoek uit wat jullie samen hebben.' Mijn ouders wilden niet dat ik ging, maar ik zei tegen hen: 'Luister, ik vind Heleen echt leuk. Als ik me vergis, kom ik wel bij jullie uithuilen.'"

Lees het hele interview met Bart in het nieuwe VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).