Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Monique Westenberg
Foto: Mark Uyl
VROUW magazine

Monique Westenberg over de breuk met
André Hazes: We waren écht uit elkaar

Tanja Spaander

M

Monique Westenberg krijgt als ster in de realitysoap met André Hazes een hoop commentaar te verduren. Zeker over haar breuk met André. “Als mensen zeggen dat alles voor de kijkcijfers was, denk ik: je moest eens weten!”

Hoe heftig was de breuk? 

“We zijn een tijdje apart gaan wonen in de hoop weer naar elkaar toe te groeien. Maar opeens maakte André duidelijk dat we echt uit elkaar waren. Pijnlijk, want zo voelde ik het niet. Ik heb er veel verdriet van gehad. In dezelfde tijd lag mijn oma in het ziekenhuis en ging mijn hond heel slecht. Alles kwam tegelijk. Ik was echt stuk.”

“Op social media laat je niet zien dat je in je bed ligt te huilen en jezelf ’s ochtends moet oprapen om voor je kind te zorgen. Maar ik had zó veel verdriet om alles; je kon me opvegen.

Ik voelde gewoon dat de liefde niet weg was, dat kon niet. Maar ik nam afstand en stelde mijn grenzen.

Op een gegeven moment merkte ik dat hij weer naar me toetrok. We hadden toen al een vakantie naar Mexico gepland staan en daar keek ik naar uit.”

Je hebt nooit gedacht: ik ga niet? Of: ik wil hem er niet meer bij? 

“We gingen met mijn vrienden en ik had die vakantie keihard nodig. Voor André was het ook tijd met zijn kind. En ik wilde juist dat hij meeging. Want ik weet hoe André op vakantie is, dan zijn er geen fans en heb ik hem zoals hij echt is. Ik hoef hem dan niet te delen.

Dus ik verheugde me erg op die vakantie. Het kon twee kanten op gaan, maar ik had goede hoop dat hij daar weer zou ‘landen’ en zou inzien wat echt van waarde is. Dat gebeurde ook. Eigenlijk al voor de vakantie, maar toen was ik zelf nog een beetje voorzichtig: eerst maar eens zien. Gelukkig zijn we in de vakantie weer helemaal naar elkaar toe getrokken.”

Hoe lang zijn jullie uit elkaar geweest? 

“Een maand. En dat was écht zo. In de realityserie hoorde ik hem zeggen dat we over een half jaar weer zouden samenkomen en dacht: wat lul je nou? Hoe kun je zo’n ultimatum stellen?

Ik heb toen ook gereageerd met: ‘Ik ga echt niet een half jaar zitten wachten.’ Uiteindelijk was het dus veel korter. Het allerergste vond ik dat mensen dachten dat alles in scène was gezet voor de kijkcijfers. Als ze eens wisten hoe kapot ik ervan was...”

André is een ontzettende flirt. Is dat nooit moeilijk voor jou, dat hij zo veel aandacht aan andere vrouwen besteedt? 

“Nee, echt niet. Ik heb een vader en broer die ook zo zijn, dus dat ken ik. Zij zijn van het even vastpakken, een kus geven en elke vrouw ‘schat’ noemen. Maar dat betekent niks.

André liet me vanaf dag één zo duidelijk weten dat ik de vrouw voor hem was. Hij droeg me op handen en liet me stralen. Dat geeft een goed gevoel en zekerheid. Ook in de slechte periode sprak hij altijd met respect over me.”

Lees het hele interview met Monique Westenberg in het nieuwe VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).