Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/EyeEm Mobile GmbH
VROUW magazine

'We doen niet aan drugs
maar gaan wel volop aan de drank'

journaliste

Hanna Gillissen

F

Festivals iets voor jongeren? Allang niet meer! Deze veertigplussers doen niets liever dan dansen in de buitenlucht met een drankje in de hand. Zo ook Francis Kuijsten (53) is getrouwd en heeft een zoon (25) uit een eerder huwelijk. Ze begeleidt verstandelijk gehandicapten. 

Gaat naar? “Buttonpop, Suikerrok, Retro-pop, de Lokerse Feesten en Night at the Park. Ik hou vooral van rockbands. Pink Floyd is al van jongs af aan mijn favoriet.Mijn man en ik gaan vrijwel elk weekend naar een festival. ’t Is een prijzige hobby, dus er moeten wel een paar bands bijzitten die we de moeite waard vinden.” 

Sinds wanneer? “Vijftien jaar geleden ging ik voor het eerst naar een festival van Arrow Classic Rock radio. Ik had net ‘verkering’ met mijn huidige man, dus die dag vergeten we nooit meer.”  

Met wie? “Mijn man en ik zijn allebei gek op muziek en kunnen inmiddels niet meer zonder festivals. Mijn zoon ‘slepen’ we ook mee, als hij kan en wil.”   

Waarom leuk? “Het is geweldig om met mensen te zijn die dezelfde passie voor muziek hebben. Vroeger was ik best onzeker. Naar festivals gaan heeft me zelfvertrouwen
gegeven. Als eerste een joel geven, en dat duizenden mensen je dan volgen… dat is kicken! En als het lukt om contact hebben met de band, krijg ik echt kippenvel.” 

Wat gebeurt er? “We verkennen eerst het terrein, halen muntjes, en zorgen dat we vooraan staan bij het podium. Dan zit je er helemaal in en kom je echt in een soort roes. Ik sta altijd te joelen en te klappen. En ik maak veel filmpjes en foto’s, om nog lang na te genieten.” 

Drank en drugs? “We doen niet aan drugs, maar gaan wel volop aan de drank, haha. Vorig jaar eindigde ik op de EHBO. Het was heel warm, ik had weinig gegeten en te veel wijntjes gedronken. Het licht ging ineens uit. Een wijze les. Meer eten en water drinken tussendoor!” 

Mooiste moment? “In 2008 kreeg ik de diagnose borstkanker. Twee weken na de borstamputatie zouden we naar een festival gaan. Ik voelde me ziek en rot. Toch sleepte ik
mezelf uit bed. Toen we eenmaal bij het festival aankwamen, vergat ik alles door de muziek en de sfeer. Het gaf zo’n boost! Daar kan geen therapie of medicijn tegenop.” 

Leeftijd? “Wij gaan naar festivals waar veel leeftijdgenoten zijn, met muziek uit onze tijd. Festivals houden je fit en jong. Je bent de hele dag in beweging. Al voel ik daarna wel twee dagen mijn benen en rug … Maar ik heb het er voor over, en hoop het nog heel lang te kunnen doen!” 

Jij op VROUW.nl

Wil jij een festivalverhaal met ons delen?

Dat kan hier!