Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Eigen foto
VROUW magazine

'Ik was 41 toen ik
mijn eerste festival pakte'

journaliste

Hanna Gillissen

F

Festivals iets voor jongeren? Allang niet meer! Deze veertigplussers doen niets liever dan dansen in de buitenlucht met een drankje in de hand. Zo ook Linda van Dulst (54), die samenwoont en drie kinderen (20, 19 en 14) heeft uit een eerdere relatie. Ze werkt in een bakkerij.

 

Gaat naar? “Ik hou van techno- en deephouse festivals. Awakenings, Loveland, Pleinvrees, Welcome to the future... Nu ik ouder word, merk ik wel dat ik de kleinere feestjes het leukst vind, zoals Thuishaven in Amsterdam.”  

Sinds wanneer? “Ik was 41 toen ik mijn eerste festival pakte. Net gescheiden begon ik aan een tweede jeugd.” 

Met wie? “Met vrienden van rond de veertig. Maar dat verschil merk ik gelukkig niet. Sinds vier jaar heb ik weer een vriend, we hebben elkaar ontmoet op een technofeest in Zwolle. Nu feesten we samen. In het begin elk weekend, maar sinds we samenwonen eens in de vijf weken. Met of zonder elkaar. Mijn dochter en schoonzoon gingen laatst mee naar Pleinvrees. Geweldig! Toen mijn dochter dat aan haar medestudenten vertelde, riepen ze: ‘Wat gaaf, kan je moeder mij niet adopteren?’”

Waarom leuk? “Ik hou van de vrolijke sfeer die er hangt. Zonnetje, lekker muziekje, iedereen is blij. Al die jaren heb ik nooit ruzies of vechtpartijen meegemaakt.”

Wat gebeurt er? “Ik heb vooral veel lol met mijn vrienden. Heel mooi om de vriendschap en liefde binnen de groep te voelen. Ernstige gesprekken voeren we niet, dat is er de plek niet voor. We dansen wel veel!” 

Drank en drugs? “Ik vermaak me prima met een drankje. Helemaal los gaan, vind ik niet nodig. Veel ouders die niet meer naar dit soort feesten gaan, denken dat jongeren meteen verslaafd raken als ze een half pilletje nemen. Ik maak me daar geen zorgen om, zie dat de meesten echt wel weten waar ze mee bezig zijn. Mijn kinderen zouden niets stiekem hoeven doen.” 

Mooi moment? “Twee jaar geleden was ik met een vriendin bij Pleinvrees. Het was de hele dag mooi weer geweest, maar toen als laatste Boris Brejcha draaide, begon het keihard te regenen. Iedereen vluchtte de tent in, wij bleven in de stromende regen staan stampen. Heerlijk!”

Leeftijd? “Een aantal jaar geleden kwam ik amper mensen van mijn leeftijd tegen. Nu worden dat er steeds meer. Ik kan gelukkig nog lekker meekomen. Ik loop hard en heb dus een goede conditie. Maar je zult mij niet zien in korte rokjes en diepe decolletés. Ik ga niet naar festivals om tegen wil en dank jonger te lijken dan ik ben, ik vind ze gewoon leuk.” 

Jij op VROUW.nl

Heb jij iets bijzonders meegemaakt op een festival en wil je dat met ons delen?

Dat kan hier!