Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Mark Uyl
VROUW magazine

Fred van Leer over het afgelopen halfjaar:
Ik werd jankend wakker en ging jankend weer naar bed

Tanja Spaander

H

Hij vindt álles leuk, en dat is precies zijn valkuil. Dus voelde stylist Fred van Leer (41) zich het afgelopen jaar euforisch maar ook ellendig, geeft hij toe. Aan de hand van Madonna’s songtitels vertelt hij over zijn leven. 

Holiday 

“Ik heb een heftig jaar achter de rug, héél druk. Dromen zijn uitgekomen, zoals mijn boek, tv-programma’s, kledinglijn en theatershow. Maar dat alles bij elkaar hield ook in dat ik eigenlijk zwaar in een burn-out zat. Ik heb me een half jaar lang vreselijk slecht gevoeld en uiteindelijk in mijn agenda een kras gezet door juli en augustus. Voor het eerst in mijn 41 jaar heb ik twee maanden vrij, doodeng.

Een groot deel daarvan ben ik weg: eerst twee weken Ibiza, een week Zuid-Frankrijk, nog een week naar Marbella en een week naar Mykonos. Qua werk kan ik vreselijk over mijn eigen grenzen gaan. Mijn probleem is dat ik alles wat ik doe, te gek vind. Ik krijg zo veel mooie aanbiedingen dat ik het liefst alles wil aanpakken. Maar het laatste half jaar was het echt te veel. Ik werd jankend wakker, ging jankend weer naar bed. Ik voelde me zo ellendig. Gelukkig ben ik nu weer een beetje on track, maar die lange vakantie was echt even heel hard nodig." 

Live To Tell

“Op televisie ben ik altijd vrolijk, maar dat is natuurlijk niet de realiteit. Daarom heb ik mijn boek geschreven: dat gaat over mode, maar ook over mij en de rottijd die ik het afgelopen jaar had. Ik ben in de krochten van de hel geweest, lichamelijk en geestelijk. En dan moet je wel dezelfde dag nog een programma opnemen of voor 200 man spreken. Ik kan snel omschakelen. Maar alleen omdat je pijn en verdriet niet ziet, betekent niet dat het er niet is. Ik heb genoeg ellende meegemaakt, maar ik laat niet alles zien.

Op social media heb ik een duidelijke keus gemaakt: daar is het altijd leuk. Geen negatief gedoe; als mensen een leuk filmpje of een quote willen, komen ze bij mij. Veel mensen zullen me een enorm leeghoofd vinden dat alleen bezig is met mode en zo, laat ze dat maar vinden. Ik weet beter. Soms zijn er mensen die reacties plaatsen als ‘vuile kankerflikker’. Dan reageer ik met iets als: ‘Zeg maar tegen je vader dat zijn onderbroek nog bij mij ligt. Dág schat!’ En blokkeer diegene. Ik dwing af dat mensen positief zijn, anders gooi ik ze eraf. Zo heb ik er geen last van.”

Het hele interview met Fred van Leer lees je dit weekend in VROUW Magazine.

Gerelateerde onderwerpen