Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Feriet Tunc
VROUW magazine

'Tijdens mijn lessen kreunen ze:
'Wat ben jij een beest!'’

journaliste

Hanna Gillissen

J

Je zou het bijna niet geloven als je Madonna ziet. Maar datzelfde geldt voor deze bruisende zestigers. Zij staan nog midden in het leven en hebben maling aan hun leeftijd. Zoals de 64-jarige Grietje. 

Grietje Elgersma (64) is single, heeft drie dochters (42, 40 en 36) en zes kleinkinderen. Ze geeft les op een sportschool. 

Mensen die komen trainen… “Denken vaak eerst: 'wat een lief vrouwtje'. Tot ik ga lesgeven. Dan kreunen ze: ‘Wat ben jij een beest!’ Ik geef drie ochtenden in de week les, van Bodypump tot pilates, en ik doe altijd voor honderd procent mee. Ik hou wel van een pittig lesje geven. En het blijft voor mij ook uitdagend omdat ik mijn grenzen steeds verleg. Daarnaast ben ik gek op vechtsporten, karate, kickboksen. Lekker stoten en schoppen. Daar kan ik mijn energie in kwijt.” 

Sommige vrouwen van mijn leeftijd… “Komen ‘oud’ op mij over. De een heeft dit, de ander dat. Als het vooral tussen de oren zit, probeer ik ze op te zwepen: ‘Als ik het kan, kan jij het ook!’ Maar in mijn lessen zitten juist veel ouderen die heel fanatiek zijn. Ik heb opties voor elk niveau. Een geheim om er zo fit uit te zien, heb ik niet. Sommige sportleraressen zijn bezig met shakes en supplementen, ik neem gewoon een gebakje en snoep graag. Door het sporten blijf ik toch wel op gewicht.”  

Feriet Tunc

Ik vind Madonna… “Een stoere vrouw. Ze weet wat ze wil en doet wat ze wil, laat zich niets opleggen. Die sterke wil heb ik ook. Na mijn scheiding kreeg ik een achttien jaar jongere vriend. Hij was 24, ik 42 toen we elkaar ontmoetten. Mijn vriendinnen vroegen: ‘Wat moet je met zo’n jong ventje?’ Maar het voelde gelijk heel goed, het leeftijdsverschil maakte ons niks uit. We zijn vijftien jaar samen geweest. Natuurlijk zijn er ook mannen van mijn leeftijd die nog veel ondernemen, maar een jongere man past bij me. Voor mij geen oude zeur in een geruit overhemd die steeds zegt: ‘Ik moet even zitten hoor.’” 

Deze zomer… “Ga ik voor de derde keer alleen naar Ibiza, heerlijk. Maar ik ga ook graag met vriendinnen op vakantie. Ik ben altijd in voor vrolijkheid en gezelligheid. Je zult mij niet chagrijnig aan de kant zien zitten, ik sta de hele avond op de dansvloer. En ik geniet ook volop van mijn kleinkinderen, het is prachtig om oma te zijn. Ik ben dankbaar dat ik me nog zo fit voel. Ik moet er niet aan denken met pensioen te gaan. Wel droom ik van een half jaar backpacken in mijn eentje, ik ben avontuurlijk. Ik wil nog veel van de wereld zien!”  

Jij op VROUW

Wil je een verhaal met ons delen? Stuur ons een berichtje!

Jij op VROUW