Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Feriet Tunc
VROUW magazine

'Ik heb weleens een prikje
bij mijn ogen laten zetten'

journaliste

Hanna Gillissen

J

Je zou het bijna niet geloven als je Madonna ziet. Maar datzelfde geldt voor deze bruisende zestigers. Zij staan nog midden in het leven en hebben maling aan hun leeftijd. Zoals Yvonne, die 64 jaar is.

Yvonne Rijsdijk (64) is getrouwd, heeft twee kinderen (33 en 29) uit een eerdere relatie en is net oma geworden. Ze werkt als projectadviseur bij de gemeente Rotterdam.

Mijn man… “Is zeven jaar jonger dan ik. Hij dacht dat ik veel jonger was, haha! Niemand gelooft ook dat ik bijna 65 word. Ik zou liegen als ik zei dat het me niks doet. Ik ben best ijdel. Mijn haar afknippen zoals de meeste vrouwen van mijn leeftijd? Echt niet! Gelukkig heb ik nog steeds dik haar. Twaalf jaar geleden heb ik mijn ogen laten liften, ik slik elke dag collageen en heb een keer een Venus Freeze verjongingsbehandeling op basis met warmte ondergaan. Ook heb ik weleens een ‘prikje’ bij mijn ogen laten zetten. Gelukkig ben ik gezegend met weinig rimpels.” 

Feriet Tunc

Jong blijf je… “Door positief in het leven te staan. Ik ben iemand die niet bij de pakken neer gaat zitten en nieuwe dingen blijft uitproberen. Een paar jaar geleden was er een reorganisatie op mijn werk. Ik zei: ‘Zet mij maar op een totaal andere afdeling neer.’ Dat heeft goed uitgepakt. Ik voel me nog lang geen 64. Eerder eind 40, begin 50. Leeftijd is maar een getal. Ik ga ook veel met jonge mensen om. Mijn man en ik reizen veel en hebben dan vaakleuke ontmoetingen. Vorig jaar hebben we op een cruiseschip tot diep in de nacht gedanst met twee jongens uit Amsterdam... Heerlijk!” 

Net als Madonna… “Durf ik op te vallen. Ik denk niet snel: daar ben ik te oud voor. Ik kleed me jong, een beetje gipsy, het mag er best een beetje uitspringen. En op concerten ga ik helemaal uit m’n dak. Ik dans overal, zelfs in de huiskamer. Ik schaam me niet zo snel meer. Op Cuba vroeg een man me ten dans en even later waren we aan het salsadansen op straat.”  

In mijn omgeving… “Krijg ik vaak de vraag of ik ‘oppas-oma’ word. Alsof het een vanzelfsprekendheid is. Ik ga het niet doen. Mijn kinderen gingen vroeger ook naar de crèche. Natuurlijk zal ik er zijn als er nood aan de man is, maar ik ga geen vaste dag oppassen, dan ben ik mijn vrijheid kwijt. Mijn man en ik hebben een bucketlist en we zijn nu de zeven wereldwonderen aan het ‘afstrepen’. Ook hou ik van schilderen en fotograferen. Ik krijg het nog druk als ik straks met pensioen ga!”

Jij op VROUW

Heb jij een inspirerend, spannend of grappig verhaal dat je met ons zou willen delen?

Dat kan hier!