Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Anne Reinke
VROUW magazine

Marjolein ontmoette
haar astrologische tweelingzus

journaliste

Marjolein Hurkmans

V

VROUW-collega Marjolein Hurkmans wilde altijd al een zus. Maar ja, die heb je of die heb je niet. Op een zonnige herfstdag ging ze daarom op zoek naar haar astrologische tweelingzus. Ze vond Karin uit Wageningen: op dezelfde dag als Marjolein geboren, in hetzelfde jaar én in dezelfde provincie.  

Qua uiterlijk zijn ze haast elkaars evenbeeld, maar verder... VROUW-astroloog Nathalie Kriek legt hen onder de loep:

‛Beste Marjolein en Karin,

Marjolein, jij vroeg me een blik te werpen op jullie geboortehoroscoop, dit met de bedoeling een vergelijking te maken tussen jullie beider persoonlijkheid en karaktereigenschappen. Echter, aangezien jullie allebei in een andere plaats en op een ander tijdstip geboren zijn, is er van een astrologische tweeling helaas geen sprake.

Toch maakt dit een vergelijking niet minder interessant. Immers, jullie zijn wel degelijk op dezelfde dag, in hetzelfde jaar én in dezelfde provincie geboren. Dus hoe groot zou het verschil nu kunnen zijn? Toch nog best redelijk! Ik zal er een paar dingen uitpikken die jullie volgens de astrologie wel én niet gemeen hebben.

Ascendant

Eigenlijk begint het al direct bij jullie ascendant. De ascendant staat voor de manier waarop we ons aan de buitenwereld presenteren. Dat is bij jullie al compleet anders: Karin heeft als ascendant Leeuw, Marjoleins ascendant is Maagd.

Karin, jij toont ‛jouw Leeuw’ aan de buitenwereld als iemand die wel van een feestje houdt. Een gezelligheidsdier dat graag in het middelpunt van de belangstelling staat.

Lekker kletsen, gezien en gehoord worden zijn dingen die je niet alleen op feestjes, maar ook overdag, in je werk of desnoods in de supermarkt belangrijk vindt. Je komt zelfverzekerd over, hebt een gulle, hulpvaardige instelling en bent over het algemeen een echt mensen-mens. 

Vissen

Marjolein, jij laat ‛jouw Maagd’ vooral zien als iemand die soms wat nerveus is, maar die desondanks welbespraakt en zeer opmerkzaam is. Je hebt oog voor de kleinste details en kunt je ergeren aan dingen die een ander waarschijnlijk niet eens opmerkt!

Je kunt over alles meepraten, maar zal je diepere gevoelens never nooit aan de grote klok hangen. Je houdt ook best van gezelligheid, maar dan vooral ‛op zijn tijd’. Kortom, sociaal maar gesloten.

Wat jullie wel gemeen hebben, is natuurlijk jullie zonneteken: Vissen. Jullie ‛sterrenbeeld’, zoals dat heet. Dit sterrenbeeld geeft jullie karakter weer. Jullie instinctieve wil. Dat staat los van wat jullie ook daadwerkelijk aan de buitenwereld tonen. Het is meer jullie persoonlijke inner drive.

Gevoelig

Vissen zijn gevoelige types, die door de kleinste verandering van slag kunnen raken, simpelweg vanwege het feit dat ze de neiging hebben hun stemming te laten beïnvloeden door wat er om hen heen gebeurt. Dit geldt dus ook voor jullie.

Wanneer een ander niet lekker in zijn vel zit, kunnen jullie hier ook down van worden en zelfs de neiging hebben jezelf te willen afzonderen. Is een ander juist opgetogen en blij, dan zijn jullie het ook en kunnen jullie echt blij en enthousiast zijn voor de ander.

Vanwege jullie gevoelige aard zijn jullie ook allebei behoorlijk intuïtief. Desondanks kun je nog weleens twijfelen aan jezelf: moet je bepaalde dingen nu wel of niet doen?

Máár… Toch is ook hier een duidelijk verschil in beide horoscopen te zien.

Zon

Waar bij Karin de zon in Vissen in het Achtste Huis staat, staat de zon in Vissen bij Marjolein in het Zevende Huis! Wat betekent dát nu weer?

Het Zevende Huis is in de astrologie het Huis van andere mensen, vijanden, bescherming, partnerschappen en andere verbintenissen, terwijl het Achtste Huis vooral staat voor afscheid, de dood, verruiming van het bewustzijn en (andermans) geld.

Hoewel jullie dus allebei – van binnen – behoorlijk gevoelige en intuïtieve persoonlijkheden zijn, uit zich dit voor jullie beiden op een andere manier, op een ander gebied. 

Karin, met jouw zon in het Achtste Huis, zal jij vooral gevoelig zijn voor het willen ontdekken van jezelf én anderen. Het uiterlijk van dingen en personen is voor jou dan ook minder belangrijk, het gaat om wat erin of erachter zit.

Met deze kennis leer je niet alleen anderen beter kennen, maar zeker ook jezelf. Je bent wat dat betreft echt een graver. De onderste steen zal en moet boven! Wat beweegt iemand, en wat drijft jou? Hierin ben je zelden tevreden.

Wanneer je een nieuwe ontdekking hebt gedaan, ga je op zoek naar iets nieuws om te ontrafelen. Je krijgt in je leven waarschijnlijk meer dan gemiddeld te maken met erfenissen, bent goed in het beheren van andermans geld (kan ook beroepsmatig zijn) en ervaart wellicht financieel voordeel door het huwelijk of andere giften. 

Grenzen

Marjolein, jouw zon in het Zevende huis laat vooral zien dat je veel waarde hecht aan het huwelijk en andere (beroepsmatige) partnerschappen en relaties. Je vindt het belangrijk blindelings op een ander te kunnen bouwen en er zelf ook voor de ander te kunnen zijn.

Daarentegen is het wel belangrijk voor je om hierin een zekere vrijheid te behouden. Je kunt je op sommige momenten dan ook best wat dominant opstellen om dit vooral te kunnen handhaven.

Het is belangrijk voor je om de balans te vinden tussen het op de ander willen vertrouwen, de ander willen plezieren en het laten gelden van jezelf (want eigenwijs!). Soms zijn grenzen dun; voor je het weet zit je (soms daadwerkelijk goed bedoeld) ‛op de helft’ van de ander…

Desondanks ben je enorm begripvol en altijd bereid een zaak vanuit diverse hoeken en standpunten te bekijken. Je zult meerdere malen te maken krijgen met mensen die uit jaloezie jou een hak willen zetten. 

Maan

En waar staat bijvoorbeeld de maan? De maan geeft aan hoe iemand gevoelsmatig op gebeurtenissen of andere mensen reageert. Lijken jullie hierin misschien op elkaar?

Ook al niet…

Hoewel jullie de maan allebei in Maagd hebben staan, wat betekent dat jullie allebei beschikken over de mogelijkheid jullie emoties onder controle te houden voor de buitenwereld. Om jullie gevoelens te kunnen verbergen, leiden jullie de aandacht graag af door vooral heel hard te werken.

Naar anderen toe zijn jullie praktisch en hulpvaardig ingesteld. Alleen uit zich dit bij jullie allebei op een ander gebied.

Karin, waar jij de maan in je Tweede Huis hebt staan, heb jij, Marjolein, deze in je Twaalfde Huis. Het Tweede Huis is in de astrologie het Huis van de materie, rijkdom, zekerheid, eigenwaarde en materiële waarden.

Het Twaalfde Huis daarentegen is het Huis van eigenlijk alles wat onzichtbaar en verborgen is. Wat betekent dit voor jullie?

Marjolein-tijd

Karin, jouw gevoelens zullen zich vooral uitdrukken in de behoefte aan financiële zekerheid. Hoe jij je voelt is voor een groot deel afhankelijk van je financiële situatie. Je wilt je graag veilig voelen en geen stress hebben om geld.

Hoewel je ook zeker gul kunt zijn (want ascendant Leeuw), vind je het belangrijk dat men ook enige dankbaarheid toont wanneer je iemand iets gegeven hebt. Blijft waardering uit, dan kun je ook werkelijk chagrijnig zijn. Werkzaamheden die te maken hebben met publicaties, kunnen winstgevend zijn.

Marjolein, jouw gevoelens zullen zich voornamelijk uitdrukken in de behoefte aan het bij tijd en wijle jezelf willen terugtrekken. Wanneer je te lang, te vaak in iemands aanwezigheid bent geweest – hoe graag je deze persoon ook mag – komt er altijd weer een moment waarop bepaalde ergernissen opspelen.

Of je hebt je te lang dienstbaar naar iemand opgesteld (want ascendant Maagd) en hebt echt weer even Marjolein-tijd nodig. Ook onvriendelijke reacties van derden kunnen aanleiding zijn om jezelf een poosje te willen afzonderen.

Soms gewoon even helemaal geen zin hebben in mensen, is iets wat jou niet onbekend voorkomt. Ook werken doe je graag alleen in je eigen space, op de achtergrond of achter de schermen.

Geen tweeling

Bovenstaande is slechts een greep uit de Huizen van jullie geboorte-horoscopen om aan te tonen dat zelfs als je op dezelfde dag en in hetzelfde jaar geboren bent, dit nog lang niet voldoende is om te spreken van een astrologische tweeling.

Hoewel er gerust overeenkomsten zullen zijn, is de kans dat twee mensen exact over precies dezelfde eigenschappen, interesses en persoonlijkheden beschikken, dus uiterst klein.

En gelukkig maar. Juist diversiteit en originaliteit maakt het zo leuk en boeiend om anderen te leren kennen (en te doorgronden).’

Tekst: Nathalie Kriek

Lees het verhaal van Marjolein en Karin dit weekend in VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).

Jij op VROUW.nl

Heb jij ooit je astrologische tweelingzus of -broer ontmoet?

Vertel het ons hier!