Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Sasha Lambert
VROUW magazine

Kerstgek Caroline: De ene vrouw shopt graag kleding,
ik kerstspullen

Madelief de Weerd

L

Lichtjes, kerstmuziek, cadeaus… De kerstperiode is een en al gezelligheid. Caroline de Groot (38) tovert elk jaar haar huis om in een waar kerstwalhalla. Ze heeft een vriend en een zoon (5) en werkt als maatschappelijk werker. Wij mochten bij haar binnenkijken!

Ik ben gek op kerst omdat…

“Het voor warmte, gezelligheid en samenzijn staat. Wanneer ik mijn huis versier met kerstspullen, voel ik me zó ontspannen. Het is mijn hobby en ik vind het heerlijk om nieuwe hebbedingetjes te scoren.

Vanaf het moment dat ik op mezelf ging wonen, ben ik kerstversieringen gaan verzamelen. En ja, de datum waarop ik mijn huis omtover in een kerstwalhalla, schuift met de jaren steeds een stukje verder naar voren.” 

Het versieren begint…

“In september al. Dan zet ik als eerste de kerstboom op. Ik zit ook in een kerstfacebookgroep, waarin we het hele jaar door berichten plaatsen. Daardoor begint het bij mij ook vroeg te kriebelen. Ik versier mijn huis elk jaar anders, en al met al ben ik daar ongeveer twee weken mee bezig. De kerstspullen blijven meestal tot en met januari staan.”

Mensen uit mijn omgeving… 

“Zijn mijn kerstgekte onderhand wel gewend. Maar sommigen denken ook: ‘Nee hè, heb je haar weer. Ze moet opgenomen worden!’ Ze snappen niet waarom ik dit zo leuk vind. Veel mensen hebben helemaal geen zin in het versieren of in het opruimen, maar ik vind het heerlijk. Mijn vriend is er inmiddels aan gewend, hij houdt wel van al die gezelligheid.”

Mijn kerstspullen…

“Zijn heel waardevol voor mij. Ik hou van romantische en brocante versieringen. Elk jaar ga ik naar een Duitse kerstwinkel die het hele jaar door open is; daar koop ik in de zomer al mijn nieuwe spullen.

Ik sta er liever niet bij stil hoeveel geld ik eraan uitgeef... Maar ja, de ene vrouw shopt graag kleding, ik kerstspullen. Mijn eerste pronkstukken waren glazen ballen in zachtroze met goud en een parel erop: ik was op slag verliefd!

Maar de mooiste versieringen? Die zijn van mijn zoontje. Op school had hij een pakje voor onder de boom gemaakt, dat mag nooit weg. Misschien is de kerstgekte op hem ook al een beetje overgeslagen, haha!”

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook een bijzonder verhaal met ons delen?

Dat kan hier!