Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Sasha Lambert
VROUW magazine

‘Ik houd van over the top: glitters, hartjes,
unicorns, roze...’

Freelance journaliste

Mariëlle Wisse

I

In onze ‘Gek op kerst’ reportage staat Ilse van den Hoven-Blokland (34). Ze is getrouwd en heeft twee kinderen van drie en één jaar. Ze werkt als conceptueel ontwerper in het onderwijs.

Kerst geeft mij…

“Hetzelfde euforische gevoel dat ik vroeger in speelgoedwinkels had. Schappen vol met barbies, glitters, spelletjes en poppen. Ik kon mij niets mooiers indenken en had vlinders in mijn buik van de spanning. Zodra ik mijn huis omtover in deze kerstsprookjeswereld, ervaar ik dat gevoel weer even.”

Dat ik half november…

“Al de kerstboom opzet, daar was mijn man de eerste keer niet blij mee. Hoe durfde ik dat te doen, vóór Sinterklaas?! Door een simpel ‘waarom niet?’, ging hij nadenken. Ja, waarom eigenlijk niet? Sindsdien is hij net zo enthousiast als ik en gaan we samen op jacht naar nieuwe spulletjes.

Het is zo leuk om mijn liefde voor kerst met iemand te kunnen delen. Mijn ex heeft ooit in een boze bui de kerstboom omgegooid. Nou, als je dát doet, ben je niet de man voor mij, haha!”

Sasha Lambert

Het allerleukst vind ik…

“De voorbereidingen. In oktober heb ik van alle gezinsleden de kerstoutfits al klaarliggen. Ik heb drie bomen, allemaal met een eigen thema en kleurencombinatie. En natuurlijk liggen er ingepakte cadeaus onder. Mijn stijl is: veel glitters, hartjes, unicorns en roze ballen.

Wat er bij mij niet in komt? Tuttige spullen, bijvoorbeeld dingen van wit hout met ‘XMAS’ erop. Na nieuwjaarsdag ben ik meestal wel klaar met alle decoraties. Dan wil ik alles weer schoonmaken.” 

Mijn favorieten zijn…

“Mijn kerstalbum Disney Christmas Classics, ons tinkelende carrouselletje met engeltjes dat gaat draaien als de kaarsjes branden en ons traditionele ‘kerstontbijt’ op kerstavond. Vroeger was het gebruikelijk om na de nachtmis nog iets te eten. De kerkdienst is geschrapt, maar het ‘ontbijt’ hebben wij erin gehouden.

Dat is wat mij betreft het mooiste aan kerst: samen zijn. Vorig jaar hebben we allemaal matrassen op de grond gelegd en met de hele familie films gekeken. Op dat soort momenten mag het van mij altijd kerst zijn.”

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder verhaal die je wilt delen?

Klik dan hier!