Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Mark Uyl
VROUW magazine

Noble (72): 'Tegen mij opkijken?
Joh, doe normaal!'

Tanja Spaander

N

Noble (72) was dé hit van The Voice Senior. Hoewel ze niet won, maakte ze meteen indruk met haar vertolking van Amy Winehouse. Sindsdien staat het leven van Noble op zijn kop. Ondanks alles is ze lekker nuchter gebleven. "Tegen mij opkijken? Joh, doe normaal. Ik ben het maar!" 

"Al jaren loop ik met vriendinnen en onze honden in het park, maar sinds The Voice Senior moet ik constant selfies met mensen maken! Nou ja, ‘moet’... ik vind het hartstikke leuk. Overal waar ik kom, word ik herkend. Ik heb wel getwijfeld om mee te doen; het leek me doodeng, zo voor heel Nederland. Maar toen zei mijn 13-jarige kleindochter: ‘Joh, oma, doe toch mee!’ Binnenkort gaan we op haar theaterschool samen Amy Winehouse doen. Leuk toch? 

Noble-band

In het verleden deed ik schoonmaakwerk. Daarnaast trad ik op, al van jongs af aan. Vroeger met Sandy Coast van Hans Vermeulen, later met de Noble-band; mijn dochter en ik als zangeressen met een gitarist. Ik heb veel leuke optredens gedaan. Vaak voor niks - dan had ik net mijn haarverf eruit, haha!

Op het laatst werden de optredens te zeldzaam. Ook daarom heb ik meegedaan, om weer aan de bak te komen. Het was net een warm bad en ik kreeg alleen maar veren in m’n kont. Het wedstrijdelement viel ook een beetje weg, omdat iedereen elkaar aardig vond. Dat ik niet won, was totaal niet erg. Ik gunde het Jimi zó!

Hartverwarmend

De leukste reacties kreeg ik misschien wel van de jury. Ik heb ik-weet-niet-hoe-lang moeten ploeteren, steeds dezelfde kroegjes met bazen die vervolgens niet wilden betalen. En toen stond ik ineens in die tv-studio waar ik de hemel in werd geprezen door Geer en Goor.

De commentaren waren zó mooi dat ik er op de terugweg soms bijna om moest huilen. Dat positieve had ik echt even nodig. Maar ook de reacties van onbekenden waren hartverwarmend. Die op internet las ik niet - ik heb geen computer en ook geen mobiele telefoon. Maar mijn dochter hield het bij en liet me alles zien. 

Ongemakkelijk

Toen we met de kandidaten een show deden in het Circustheater, stond er een jongetje bij de kleedkamer. ‘Hij heeft een bloemetje voor je meegenomen, want hij is zo fan van je,’ zei zijn moeder. Ik was zo overdonderd dat ik niet eens zijn naam heb gevraagd! Kinderen vinden mij sowieso leuk.

Laatst riep een vrouw: ‘Ik heb ervan gedroomd dat ik je zou ontmoeten...’ Dat was vooral ongemakkelijk. Ook als ze zeggen dat ze tegen me opkijken. Joh, doe normaal, ik ben het maar. Inmiddels praten we over een single of zelfs een EP. Ik hoop echt dat het nog niet klaar is, want ik zou heel graag nog veel mooie liedjes willen zingen.”  

Dit weekend vertellen zes bekende vrouwen hoe beroemd worden hun leven heeft veranderd. Alle interviews lees je in VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf).  

Jij op VROUW

Waardoor is jouw leven compleet veranderd? Wil je dat verhaal met ons delen?

Stuur dan een berichtje