Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Alexandra Steinen
Foto: Mariel Kolmschot
VROUW magazine

Alexandra en Madelon hadden beiden
relatie met dezelfde oplichter

Redactie VROUW

H

Hij bleek niet uit op hun liefde, maar op hun geld. Alexandra Stein (op de foto, 53, arts, twee kinderen) en Madelon Baan (47, manager, vier kinderen) bleken zonder het van elkaar te weten allebei een relatie te hebben met oplichter Onno Pols. Ze willen nu vooral andere vrouwen waarschuwen.

Alexandra: "Ik heb hem als 'Ronald Jansen' leren kennen via een datingsite. Hij was zes jaar jonger dan ik. Onze eerste ontmoeting was in november 2012. Toen hij het restaurant binnenkwam, dacht ik direct: 'Hij is mijn type niet'. Maar na een uur was ik verliefd. Ik weet niet hoe-ie het deed, maar hij was er geweldig in."

Madelon: "Ik leerde hem heel anders kennen. Hij kwam begin 2012 bij mij de meterstand opnemen. Het viel me op dat hij een nette broek droeg, en leren schoenen. Toen vertelde hij dat hij een bedrijf had en tijdelijk dit werk deed om bij mensen achter de voordeur te kijken. Dan kon hij mensen helpen als hij ellende zag. Een week later kreeg ik een kaartje in de bus: 'Wat ben jij mooi van binnen en buiten!' Een maand later zijn we uit eten gegaan. Hij wond me volledig om z’n vinger."

Alexandra: "In het begin leek alles mooi. Ik was een geweldige vrouw, had een geweldige uitstraling. Ik kreeg bloemen, cadeaus. Maar na een paar maanden dacht ik: 'Er klopt teveel niet'. Als we afspraken, was het maar voor twee of drie uur. Hij kon nooit blijven slapen. Hij zei iedere keer dat-ie voor zijn bedrijf lezingen gaf, maar ik mocht nooit mee. Toen ben ik gaan googelen.

Hij had de namen van zijn kinderen genoemd en zo vond ik de Facebookpagina van zijn oudste dochter. Zij heette Pols, geen Jansen. Toen ik hem daarmee confronteerde, vertelde hij dat-ie in werkelijkheid Onno Pols heette. Ik voelde me stom en bedrogen en zei dat het over was. Hij liep me achterna en zag dat ik huilde. Hij troostte me, kwam met excuses, beloofde van alles, vertelde dat hij niet zonder me kon. Ik kreeg medelijden en bleef.

Had ik dat maar niet gedaan. Dan was het bij de 3000 euro gebleven die ik hem had geleend, omdat er zogenaamd in zijn auto was ingebroken en er spullen waren gestolen die hij nodig had voor zijn bedrijf. Hij liet zelfs het bewijs van die inbraak zien, dus ik geloofde hem. En zo troggelde hij me steeds geld af. Ik leende hem mijn spaargeld, verhoogde mijn hypotheek voor hem... Uiteindelijk heeft hij me 2,5 ton gekost."

Madelon: "Het kenmerkt zijn werkwijze. Hij speelt continu op je gemoed in. Hij kan heel lief zijn en overtuigend. Ook al twijfelde ik soms aan zijn verhaal en zocht ik dingen uit, dan leek het toch te kloppen. Dan liet hij papieren zien, die later vervalst bleken. Hij vroeg ook bij mij al snel om geld."

Tekst: Koen Nederhof

Weten hoe dit verhaal afloopt? Lees het in VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf).

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook te maken gehad met liefdesfraude?

Vertel het ons hier...

Gerelateerde onderwerpen