Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Mara Ohlsson
VROUW magazine

5 tips: Zó groei je
(weer) naar elkaar toe

Journalist

Lizette van Loenen

W

Wanneer heb jij voor het laatst écht contact gemaakt met je partner? En dan bedoelen we niet het overleg over het avondeten. VROUW verzamelde een aantal tips!

1. Trek eens wat uit

Schoenen, jurk, ondergoed...: alles mag uit! Kies één dag waarop je alles doet wat je normaal ook zou doen (de was, lunchen, lezen...), maar dan naakt. De voorpret begint al op de avond ervoor, waarop je je partner een instruerend appje stuurt.

Verschillende psychologen zijn het erover eens dat een dag in adam- of evakostuum rondlopen ervoor zorgt dat je het leven een tikkie minder serieus neemt. Probeer deze dag in je nakie niet op een seksuele manier te benaderen, om de verwachtingen te temperen. Mocht er een vrijpartij uit voortvloeien, dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

2. Slaap een nacht niet thuis

Je hoeft niet per se de grens over om er even lekker uit te zijn. Een nachtje uit in eigen stad kan net zo leuk zijn. Boek een hotel in de buurt, of struin Airbnb af voor een gezellig onderkomen. Maak na het inchecken (en het testen van het bed) een lange wandeling en schuif aan in het restaurant dat nog steeds op jullie verlanglijstje staat.

Of speel voor toerist in eigen stad en breng een bezoekje aan de lokale trekpleister. Vergeet vooral niet dat nieuwe sexy setje in te pakken en sluit de dag af met het nodige 'vuurwerk'. 

3. Klussen maar

Of je nu besluit de badkamer te gaan opknappen of wat klusjes wil doen, samen aan de slag gaan brengt je dichter bij elkaar. Maak een lijstje met de dingen die je nodig hebt, ga samen naar de bouwmarkt en breng de volgende 48 uur klussend door.

Door samen aan een project te werken, versterk je de onderlinge communicatie en het gevoel van een team zijn. Bonus: een douche met twee is een optie na al dat harde werken. 

4. Met z’n twee is oké

Je voelt je misschien al schuldig bij het idee, maar af en toe een weekend doorbrengen zonder kinderen is hartstikke oké. Ook als je verder geen plannen hebt. Bij opa en oma hebben ze het prima naar hun zin en je wordt eens een keer niet om half zeven gewekt.

Wat er dan wel op de planning staat? Maximaal uitslapen, uitgebreid brunchen en Netflixen tot je erbij neervalt. En dat allemaal in bed, natuurlijk. Heerlijk ongestoord samenzijn... Kan je de dag erna weer je kroost knuffelen.

5. Echt aandacht voor elkaar

Als je meer tot elkaar wil komen, elimineer dan de grootste communicatiekiller: de telefoon. Maak de afspraak om het hele weekend je smartphone uit het zicht te leggen of zelfs uit te doen - misschien wel handig om het vaste nummer van jullie 'verstopplaats' bij de oppas achter te laten - en heb alleen oog voor je partner. En andersom uiteraard.

Geen onnodige appjes versturen en hersenloos gescroll door Instagram, dit weekend deel je alleen met elkaar. Niemand zal alarm slaan als je een keer niet virtueel incheckt of geen foto maakt van die perfecte steak tartare op je bord. Succes! 

Jij op VROUW.nl

Heb jij de ultieme tip, maar staat 'ie hier niet tussen?

Deel 'm hier met ons!