Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Laurens van Putten
VROUW magazine

Met deze budgettips houd jij
aan het einde van de maand geld over

Redactie VROUW

S

Sommige uitgaven lijken niks voor te stellen, maar als je het per maand bekijkt, is het toch schrikken. Kijk hier waarop je kunt besparen. We geven drie budgettips!

Tip 1 

Stop met...

elke werkdag een cappuccino bij de (inpandige) koffiebar te halen. Die is dan wel superlekker, maar kost al gauw 3,10 euro. Dat is elke week 15,50 euro en per maand 62 euro.

En neem...

een bakkie mee van thuis. Kost dat te veel tijd? Dat valt reuze mee, en bij die koffiebar sta je sowieso altijd in de rij. Stel dat je thuis een espresso-apparaat hebt, dan ben je ongeveer 0,10 euro kwijt per kopje. Voor een Senseo 0,12 euro en voor een Dolce Gusto 0,27 euro. Laten we het afronden op 0,30 euro. Dan kost je dat per werkweek slechts 1,50 euro. 

En trakteer op...

een etentje! In twee maanden tijd heb je 112 euro bespaard en daarvan kun je best samen met jouw partner of beste vriend(in) uit eten. Of volg na een maandje besparen een baristaworkshop (kost meestal iets van 60 euro) zodat je thuis nog betere koffie zet.

Tip 2

Stop met...

eten in de kantine. Gemiddeld ben je zo’n 5 euro per dag kwijt aan die bak salade of een broodje met een kop soep. En waarna je aak denkt: 'Hhm, die had ik zelf beter gemaakt'. Kostenpost: 25 euro per week.

En neem...

eten van thuis mee. Maak voor het avondeten één portie te veel en neem dat 'kliekje' de volgende dag mee als lunch. Zelfgesmeerde boterhammen of een salade voor de lunch kan natuurlijk ook. Grof geschat scheelt het de helft van jouw normale lunchkosten.

En trakteer op....

een sterrenlunch. De 50 euro per maand die je bespaart, kun je mooi besteden aan een lunch bij een sterrenrestaurant. Neem bijvoorbeeld een 3-gangen lunch bij Restaurant Kasteel Heemstede in Houten: die kost 47,50 euro.  

Tip 3

Stop met...

de sportschool. Kost minimaal 20 euro per maand en wees eerlijk: hoe vaak ga je nu echt per jaar? Het begint in januari met drie keer per week, maar na een paar maanden mag je blij zijn als het één keer per week lukt. 

En neem...

een gratis sport-app. Als je de uitdaging van de stappenteller-app aangaat en lekker in de buitenlucht gaat wandelen, is dat niet alleen gezond (buiten sporten levert sowieso vitamine D op) maar ook fijn voor jouw portemonnee. Of probeer eens de app The Seven Minute Workout. Allemaal gratis.

En trakteer op...

een weekendje weg. Door 240 euro te besparen op jaarbasis, kun je mooi met bijvoorbeeld SNP Natuurreizen vier dagen wandelen in het Vlaamse Heuvelland. Daar is jouw stappenteller-app ook blij mee!

Jij op VROUW

Heb jij dé bespaartip of iets anders dat je met ons wil delen?

Stuur dan een berichtje