Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: EyeEm Mobile GmbH
VROUW magazine

'Hoe laat ik mijn man weten dat ik
gedomineerd wil worden in bed?'

Redactie VROUW

O

Op VROUW.nl behandelen we elke week prangende lezersvragen in het dossier Lieve Sabine. Niet geheel tot onze verbazing gaan veel van die vragen over seks, relaties en intimiteit. Wij vroegen seksuoloog Astrid Kremers om ze te beantwoorden. 

 

'Ik hou van mijn man, wil niemand anders, maar tijdens het vrijen fantaseer ik over anderen. Is dat normaal?’

Astrid: “Tijdens de seks met je man aan een ander denken, is een veelvoorkomende fantasie. Veel mensen hebben seksuele ­fantasieën. Maar een fantasie hoef je niet ook in het echt te willen uitvoeren. Wat ik wel in mijn praktijk heb gemerkt, is dat mensen die fantasieën toelaten meer plezier aan seks beleven dan mensen die dat onderdrukken.”

‘Hoe laat ik mijn man weten dat ik het spannend vind om in bed gedomineerd te worden, zonder dat hij meteen denkt dat ik om een afranseling vraag?’

Astrid: “Veel mensen vinden het opwindend om die typische eigenschappen van mannen en vrouwen uit te vergroten. Soms vinden vrouwen de huidige seks een beetje saai, omdat ze niet adequaat gestimuleerd en dus opgewonden worden.

Dan lijkt het voor de partner alsof ze geen zin heeft, maar eigenlijk heeft ze zin in iets ánders. Ik raad aan om alle wensen bespreekbaar te maken met de partner. Vervolgens kun je stap voor stap ­kijken hoe je die wensen kunt waarmaken, maar ga alleen verder als je het allebei fijn vindt.” 

Lees de antwoorden op andere intieme vragen in VROUW magazine (iedere zaterdag bij 'De Telegraaf').

Jij op VROUW

Wil je dat jouw vraag anoniem wordt geplaatst in Lieve Sabine? Stel 'm hier!