Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

VROUW magazine

Weduwe Anjo
vond nieuw liefdesgeluk bij Jaap

Madelief de Weerd

A

Anjo (62) en Jaap (62) vertellen hier hun liefdesverhaal.

Anjo Obbens (62) trouwde in 2017 met Jaap Miedema (62). Ze heeft twee kinderen (37 en 34). Ze werkt als journalist en schrijft op dit moment twee boeken.

In 2010... "stierf mijn man aan een hartstilstand door een fout van de huisarts. Hier schrijf ik nu een boek over. Tot overmaat van ramp overleed - een dag na zijn begrafenis - mijn moeder aan een hartstilstand. Door alle stress kreeg ik in 2011 een hersenbloeding. De artsen vertelden mijn kinderen dat ik een kasplantje zou worden. Gelukkig kwam ik alles te boven. Maar toen ik eindelijk opkrabbelde, overleed mijn vader."

Het geloof in de liefde... "was ik eigenlijk verloren na de dood van mijn man. Ik grap altijd dat mijn vader Jaap heeft gestuurd, want ik ontmoette hem een paar dagen na zijn dood. Ik vroeg of hij - verkleed als Sinterklaas - wilde langsgaan bij mijn kleindochter. Dat vond hij goed onder de voorwaarde dat ik met hem zou uitgaan. Zo gezegd, zo gedaan. 

We spraken af in een sushitent en als twee smoorverliefde pubers voerden we elkaar Japanse hapjes. Het klikte zó goed dat we niet eens doorhadden dat het restaurant al helemaal leeg was. Eigenlijk had ik Jaap 35 jaar eerder al ontmoet. Toen waren we studenten en erg onder de indruk van elkaar, maar Jaap had al een vriendin."

Acht dagen na onze eerste date... "woonden we samen. Jaap was die dag zijn huissleutels vergeten en mocht in mijn logeerbed slapen. Maar hij is nooit meer weggegaan, haha! In 2015 voeren we met een klipper over de Middellandse Zee. Hij zei: 'Anjo trek iets leuks voor het diner.' Tijdens het eten liep Jaap weg. Ik dacht alleen maar: 'Wat gebeurt hier?' Vervolgens ging hij op een knie zitten en vroeg mij ten huwelijk." 

Mijn kleindochter Vivianne... "tekende onze trouwkaart, prachtig! Onze bruiloft vond plaats in een strandpaviljoen. Iedereen liep op slippertjes en droeg witte, zomerse kleding. Dirk Zeelenberg heeft ons getrouwd en ’s middags werd er op het strand cricket gespeeld.

We sloten af met een groot feest, inclusief deejay. Er hing een heerlijke, ongedwongen liefdevolle sfeer, heel bijzonder! Jaap is mijn soulmate, samen vormen we een team. Hij is zorgzaam en gaat voor mij én mijn kinderen door het vuur."

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder liefdesverhaal?

Vertel het ons hier!