Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Anneke Janssen
VROUW magazine

Nikkie Plessen: Overdag draag ik kistjes
en ’s avonds loeihoge hakken

Kim Querfurth

N

Nikkie Plessen (33) is de grote vrouw achter succesvolle modelabels als Nikkie, NIK&NIK en Fifth House. Ook schuift ze regelmatig aan bij 'RTL Boulevard'. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen, Jolie en Alain. Wat zijn haar modetips?

Mode is... “Heel belangrijk voor me. Het is mijn passie, hobby en werk. Toen ik in 2011 het programma Best Dutch Designer presenteerde, gaf dat me het laatste zetje om er ook echt mijn werk van te maken. Intussen heb ik vijf kledinglijnen.”

Vroeger... “Ging al mijn zakgeld al op aan kleding. Later ging ik met het geld dat ik bij de ijssalon verdiende direct naar de stad om te winkelen. Met vriendinnen had ik me opgegeven voor een modeopleiding, maar toen kreeg ik een rol in de tv-serie Kees & Co en kwam het er niet meer van.”

Ik ben niet iemand... “Die aan anderen vertelt hoe je je ‘moet’ kleden of hoe iets ‘hoort’. Als jij je ergens sexy of mooi in voelt, dan is dat sexy, want dan straal je dat uit. Een oversized hoody vind ik bijvoorbeeld heel sexy met blote benen en hoge laarzen. Maar een simpele zijden jurk met hoge hakken eronder ook.” 

Ik durf niet meer te zeggen... “Dat ik iets nóóit zou dragen. Dat dacht ik tien jaar geleden namelijk ook van mijn Louis Vuitton sneakers, waarvan mijn man zegt dat ik er bijna mee opstijg, haha. Elke fashionperiode heb ik weer van die trends waar ik volledig intrap.”

Mijn stijl... “Is min of meer hetzelfde gebleven. Rok of jurk met kistjes overdag en ’s avonds draag ik er dan loeihoge hakken of laarzen bij. Ik blijf die stoere, maar toch sexy en met een rauw randje-look leuk vinden. Een jeans met een witte boyfriend blouse en witte gympen doet het ook nog steeds goed, hoor. Dat vindt mijn man heel mooi bij mij staan.” 

Waar ik echt trots op ben... “Is dat Kate Moss het internationale gezicht van mijn kledinglijn is. Eén keer in de twee maanden ga ik naar haar huis in Londen en nemen we de collectie door, drinken we thee en kletsen we over de kinderen en vakanties.

Maar ik vond het ook waanzinnig om Prinses Aimée tijdens de laatste Koningsdag in mijn kleding te zien stralen. Net als Tyra Banks. Ik vergeet nooit dat ik net begon en ineens een vrouw in een stuk uit mijn collectie zag – ik was echt trots. Dat voelt nog steeds als compliment.” 

Mijn advies aan vrouwen... “Is om te investeren in goede basics. Vind die goede blauwe jeans of pantalon die overal bij kan, en die mooie basic blouse, een oversized wollen trui, een mooie lange winterjas, een fijn vest, een mooi leren jasje. En combineer ze dan zo af en toe met een eyecatching item – een shirt of trui. 

Als je de basics hebt, is de rest de kers op de taart en die kers is niet elke dag noodzakelijk. Maar het beste advies is natuurlijk: blijf dicht bij jezelf en draag waar jij je het prettigst in voelt.”

Lees de modetips van andere modevrouwen in VROUW magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).

 

Gerelateerde onderwerpen