Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Senny Meinders
Foto: Anne Reinke
VROUW magazine

Senny werd overvallen: Mijn leven overhoop
voor 20 piek

Journalist

Lizette van Loenen

I

In anderhalve minuut werd het leven van Senny Meinders (42), alleenstaande moeder van twee kinderen, overhoop gehaald. Ze werd vorig jaar juni overvallen en mishandeld in haar kapperszaak. Bang is ze nooit geweest, wel strijdlustig.

"Het was een warme dag, dus de deur van de kapsalon stond wagenwijd open. Ik was aan het bellen en op het moment dat ik ophing, stormden er twee mannen binnen. Hun gezichten hadden ze bedekt.

Automatisch vuurwapen

In eerste instantie dacht ik dat ze me in de maling namen, maar toen zag ik het automatische vuurwapen dat een van de mannen in zijn handen had. Daar was niks grappigs aan. Eén minuut en dertig seconden hadden ze nodig om mijn leven compleet overhoop te halen.

De man die als eerste binnenkwam, schreeuwde dat iedereen in de kapsalon moest gaan liggen, maar in plaats daarvan ging ik met hem in gevecht. Terwijl ik hem schopte en sloeg, gooide de andere overvaller alle meubels door de zaak. Het was één grote ravage.

Stekende pijn

Mijn enige doel was om die mannen zo lang mogelijk bezig te houden. Als ik ze in de winkel hield, zou de politie ze op heterdaad kunnen arresteren, dacht ik. De overvaller die ik vasthield, sloeg met zijn vuurwapen op mijn hoofd.

Het bloed liep in straaltjes over mijn gezicht en ik kwam op de grond terecht. De andere man sprong op mijn arm, die er al raar bij lag. Ik voelde een stekende pijn, die ik nog steeds in mijn hele lichaam voel als ik eraan terugdenk.

Derde man

Op dat moment ging er in mijn hoofd een knop om. Vanaf de plek waar ik lag, kon ik een kruk pakken en daarmee haalde ik hard naar ze uit. Waarschijnlijk schrokken ze daar zo van, dat ze de zaak uitrenden. Toen zag ik pas dat er al die tijd een derde man buiten had gestaan...

Ik heb ze nog een paar minuten op straat staan naschreeuwen dat ik ze zou afmaken. Ik was zó boos, zat zo vol adrenaline. Ik denk dat ik ze op dat moment echt had kunnen vermoorden.

20 euro

Dat iemand het gore lef had om mij in mijn eigen winkel tot bloedens toe te mishandelen, maakte me furieus. Tijdens de overval bleef ik maar tegen mijn manager en stagiaire roepen dat ze naar buiten moesten. Als zij maar veilig waren, dacht ik. Ik zou mezelf wel redden.

Maar de manager bleef bij me en smeet een envelop naar de overvallers met daarin 20 euro en wat bonnetjes; de enige buit in de kassa. Uiteindelijk is dat ook alles wat ze hebben meegenomen. Mijn hele zaak en leven overhoop voor 20 piek en een paar papiertjes."

Lees het hele interview verder in VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).