Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Art Rooijakkers
Foto: Laura de Mildt
VROUW magazine

Art Rooijakkers:
Ik was helemaal van de kaart

Redactie VROUW

N

Nog maar net bij RTL kwam Art Rooijakkers (42) in een rel terecht omdat hij Expeditie Robinson van Dennis Weening zou willen afpakken. Die hele heisa liet hem niet koud. "Ik voelde me alleen: wie staat er eigenlijk aan mijn kant?" In VROUW Magazine vertelt hij deze week over zijn overstap, maar ook over het vaderschap.

Wilde je altijd al vader worden? 

“Zeker niet. We hebben heel lang getwijfeld. Andrea en ik waren druk met het zelf ontdekken van de wereld. Letterlijk en figuurlijk moesten we nog uitvliegen. Daar hebben we ruim de tijd voor genomen.” 

Jij was 40 en Andrea 43 toen Puk en Keesje werden geboren. Ging het misschien ook minder makkelijk dan jullie hadden gehoopt?

“Dat ook, ja. Het is hiervoor een paar keer misgegaan. Dat was verdrietig. Als man sta je er een beetje naast, maar vooral voor een vrouw is het heel emotioneel. Het hoort al bij je en is opeens niet meer van jou. Dat heeft tijd gekost.

Maar we zijn ook pas laat begonnen met proberen zwanger te raken. ‘Waarom eigenlijk?’ dacht ik toen ze er net waren. Maar het leven loopt zoals het loopt. Ik heb die jaren gebruikt om als persoon veel te ervaren. Of ik er een betere vader door ben geworden, weet ik niet. Maar ik heb er geen spijt van.”

En toen kregen jullie er meteen twee! 

“We kwamen voor controle op een moment in de zwangerschap waarop we een aantal keer eerder te horen hadden gekregen dat het mis was, dus het was stressvol. De arts zei: ‘Goed nieuws, het hartje klopt.... O, maar wacht...’

Op dat moment schoten we helemaal in de vlekken. Toen zei ze: ‘Het zijn er twee!’ Schijnbaar heb ik niets meer weten uit te brengen. Pas na twintig minuten heb ik mezelf herpakt en Andrea een klopje op haar bovenarm gegeven. Het was zoiets heftigs: ik was helemaal van de kaart. Paniek? Ja, zo mag je het ook best noemen.”

Lees het hele interview met Art Rooijakkers nu in VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf).