Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Boer Tom en Marieke
Foto: Chantal Spieard
VROUW magazine

Boer Tom: 2 dagen later
vond ik de liefde alsnog

journaliste

Marjolein Hurkmans

Z

Ze deden mee aan Boer zoekt vrouw om hun ware liefde te vinden. En uiteindelijk vonden Aad, Tom en Hans ook echt de vrouw van hun dromen. Tulpenteler Tom Groot (37) deed mee aan seizoen 2014/2015. Hij koos voor 'finalist' Rimke, maar verwacht nu zijn eerste kindje met buurtgenote Marieke.

Vóór Boer zoekt vrouw...

"... had ik wel wat relaties gehad, maar geen vrouw voor het leven. En daar verlangde ik stiekem wel een beetje naar. Ik kreeg een recordaantal brieven: 1808! En ik ben al niet zo’n lezer... Dat het op termijn niks werd met Rimke, was jammer. Maar twee dagen na de laatste aflevering vond ik de liefde alsnog. Gewoon in een dorp in de buurt."

Inmiddels... 

"... hebben Marieke en ik een huis gebouwd en verwachten we ons eerste kind. Daar zijn we echt heel blij mee. We houden allebei enorm van kinderen. Het land waar nu ons huis op staat, was ooit bedoeld voor koeien, maar ineens viel bij mij het kwartje.

Ik werkte in de zomer bij een bollenboer en dacht: 'Ik wil hier een bollenbedrijf starten.' Ik liet me voortaan uitbetalen in tulpenbollen. Zo is het begonnen. Ik zal die passie nooit opgeven. Ook niet nu ik - sinds 2015 - meewerk aan Eigen huis & tuin."

De laatste keer dat ... 

"... ik haar bloemen heb gegeven? Vorige week. We krijgen samen een kindje, maar zij moet het 9 maanden in haar eentje dragen. Dan verdien je wel een mooi boeket af en toe."

Marieke: "Ik volgde het seizoen waaraan Tom meedeed en had bewondering voor de manier waarop hij het avontuur was aangegaan. Toen ik hem voor het eerst sprak, zei ik dat ik trots op hem was, als regio-genoot.

Het was heel leuk om met hem te praten; wat een grappige, eerlijke, leuke, gezellige en nuchtere jongen! We hadden meteen een klik, maar ik had nooit gedacht dat het uiteindelijk zo zou aflopen. Mooier kan niet. Tom is alles wat ik me ooit bij 'de ware' heb voorgesteld."

Lees het hele interview met Tom en Marieke plus de interviews met bloemenboeren Aad en Hans in het nieuwe VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).