Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Nicole Mooij (28): 'Ik ben Make-A-Wish nog altijd dankbaar'
Foto: VROUW Magazine | Stef Nagel
VROUW magazine

Nicole Mooij (28): 'Ik ben Make-A-Wish
nog altijd dankbaar'

Journalist

Lizette van Loenen

N

Nicole Mooij (28) kreeg op haar vijftiende acute lymfatische leukemie en is nu elf jaar kankervrij. Haar wens om model te zijn, kwam uit toen ze zeventien was. Nog steeds kijkt ze met een grote glimlach terug op die magische dag. Inmiddels werkt ze als fondsenwerver bij Make-A-Wish.

Nicole: "De dag waarop ik onder de douche stond en plukken haar in mijn handen had omdat ik kaal werd door de chemotherapie, vergeet ik nooit meer. Ik heb nog nooit zo hard gehuild. Gelukkig kreeg ik van mijn ouders een mooie pruik met steil haar. Ik deed er vaak een haarband in, dat stond leuk."

Uitgeput

"Twee jaar lang ben ik behandeld: een superzware periode waarin ik me vaak kotsmisselijk voelde, weinig energie had en een jaar ben blijven zitten op school. Iedereen weet dat je kaal wordt van chemo, maar niet dat er nog zoveel andere dingen zijn waar je last van krijgt.

Ik kreeg bijvoorbeeld overal uitslag en zenuwpijn, waardoor mijn huid brandde. Ook werd ik soms down en lusteloos door de medicijnen. Ik kon maar één lesuur naar school, daarna was ik uitgeput. Sporten kon ik ook niet meer. Gelukkig sloeg de chemo goed aan en was na twee jaar de behandeling klaar.

Daarna heb ik langzaam weer de draad opgepakt. Voorzichtig bouwde ik mijn conditie op en vierde ik mijn diploma en achttiende verjaardag met een groot feest. Ik heb geluk gehad: veel mensen houden blijvende klachten door de behandelingen, maar ik ben helemaal hersteld."

Herstel

"Mijn zus had me opgegeven bij Make-A-Wish. Ik ben altijd gek van mode geweest. Ik had stapels magazines, waarin ik eindeloos bladerde. Vroeger tekenden mijn zus en ik ook samen barbiekleertjes, die we dan vervolgens echt gingen naaien.

Als verrassing werd ik bij mijn school opgehaald met een limousine, waarin mijn ouders en zus zaten. Binnen lagen overal tijdschriften die ik graag las en er was er een overvloed aan chocolade. Aan alles was gedacht. We reden naar de redactie van mijn favoriete tijdschrift Elle, waar Cécile Narinx, de toenmalig hoofdredacteur, ons een rondleiding gaf."

Catwalkles

"Daarna werd ik mooi opgemaakt en reden we naar een schoenenwinkel, waar ik iets mocht uitzoeken. Ik koos voor een bijzonder paar, dat ik ook aan heb op de foto. Onze volgende stop was de winkel van mijn favoriete ontwerper Daryl van Wouw. Ik mocht op de foto in zijn kleding en kreeg catwalkles van een finalist van Holland’s Next Top Model. Echt te gek.

Als afsluiter mocht ik op een catwalk lopen, waar ik aan het eind ineens tien vriendinnen zag staan. Zo leuk! Ik ben Make-A-Wish nog elke dag dankbaar voor de prachtige ervaring die ik met mijn vriendinnen en familie mocht beleven.”

In VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf) lees je de verhalen van Sandra, Nikki en Nadesty. Ook hun dromen gingen in vervulling dankzij Make-A-Wish.

Jij op VROUW

Is er een verhaal dat jij met ons zou willen delen?

Stuur dan een berichtje