Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Jaimie is zwanger en verloofd met Lil’ Kleine: ‘Ik had donkere gedachtes’
Foto: Hollandse Hoogte | Patrick Harderwijk
VROUW magazine

Jaimie is zwanger en verloofd met Lil’ Kleine:
Ik had donkere gedachtes

Journalist

Lizette van Loenen

Z

Ze presenteert Just Tattoo of Us bij MTV, maar wij kennen Jaimie Vaes (29) vooral als verloofde van Lil’ Kleine (25). Half juni is ze uitgerekend van hun eerste kindje. "Ik ben zo benieuwd, ik kan niet wachten tot hij komt!"

Jaimie zit op het terras van een prachtig hotel te wachten. De zon schijnt op haar bruine haren, die nog een beetje nat zijn van het douchen. Onder haar trui prijkt haar zwangere buik.

Tot die tijd vertoeven Jaimie en haar verloofde Jorik Scholten, alias Lil’ Kleine, in een hotelkamer, omdat ze middenin een verhuizing zitten. Jaimie: “Ons appartement in het centrum van Amsterdam is echt te klein voor als we straks met z’n drietjes zijn. Het is tijd voor een babyproof-huis, waar onze zoon alle ruimte heeft om op te groeien.”

Hoe verloopt je zwangerschap?

“Alles gaat nu gelukkig goed, maar man, die hormonen sloegen echt in als een bom. Ik wist natuurlijk wel dat ik daar last van kon krijgen, maar had geen idee dat ze ook mijn gedachtes zo konden beïnvloeden.

Ik heb me in de eerste helft van mijn zwangerschap echt minder happy gevoeld. Onzeker ook. Over mijn uiterlijk bijvoorbeeld, en of ik het allemaal wel goed deed. Of Jorik me nog wel aantrekkelijk vond, dat soort dingen.

Ik wist dat het de zwangere ‘ik’ was die sprak, toch kon ik die donkere gedachtes maar niet loslaten. Ik besprak het met vriendinnen die ook kinderen hebben en toen bleek dit echt te komen door zwangerschapshormonen.”

Kijk je uit naar het moederschap?

“Heel erg! Ik heb de tijd tot aan de bevalling nog wel nodig. We zitten nu midden in de verhuizing en moeten daar nog heel veel voor regelen. Maar ik ben zo benieuwd naar ons kindje, ik kan niet wachten tot hij komt. Wel graag in ons nieuwe huis, het zou minder prettig zijn als het hier in het hotel gebeurt. Ik wil het liefst thuis in bad bevallen.”

Zijn er ook dingen waar je minder naar uitkijkt?

“Ik denk dat elke aanstaande moeder zich zorgen maakt of ze het allemaal wel goed gaat doen als het kindje er is. Daar heb ik soms ook last van. Dan vraag ik mezelf af: kan ik dat wel, moeder zijn? Ik realiseer me dat het drukke leven dat we nu leiden over een paar weken drastisch zal veranderen.

Nu treedt Jorik soms tot 6 uur in de ochtend op in een club en ga ik met hem mee. Dat is al minder geworden, maar straks zal dat helemaal niet meer kunnen. Niet dat ik daar minder naar uitkijk, hoor. Ik vertrouw erop dat ons nieuwe leven zich op een natuurlijke manier vormt.”

Wat voor moeder wil jij zijn?

“Wat ik erg belangrijk vind, vooral in deze tijd, is empathie en begrip voor de wereld en mensen om ons heen. Dat heb ik meegekregen van mijn moeder, die altijd begripvol is naar anderen toe. Dat vind ik een prachtige eigenschap.

Tegenwoordig is alles maar plat, maken we niet meer écht contact omdat telefoons een belangrijke plek hebben ingenomen en daardoor is er meer afstand. Mijn zoon mag wel een mensen-mens worden. Dat vindt Jorik ook belangrijk. Ondanks dat hij soms een grote mond heeft, is hij ontzettend liefdevol. Hij en ik zijn het erover eens dat warmte en liefde belangrijk zijn in de opvoeding.”

Uit wat voor nest kom je zelf?

“Mijn ouders zijn altijd heel open geweest. Er zijn geen taboes en we kunnen alles met elkaar bespreken. Mijn vader woont al sinds mijn achttiende op Bali, dus ik zie hem minder vaak. Ik ben enig kind en mijn ouders waren vrij jong toen ze mij kregen, dus ze hebben vroeger veel met mij ondernomen.

Daar ben ik hen dankbaar voor. Ik vind het ook fijn dat ik zelf relatief jong moeder word, dan kan ik dat ook met mijn zoon doen.”

Wat voor vader zie jij in Jorik? 

“Een heel lieve, maar ook zeker een strenge. Dat zie ik in hoe hij thuis omgaat met onze hondjes. Het werpt zijn vruchten af, want ze luisteren perfect. Op dit moment is hij in de bloei van zijn leven en heeft hij superveel energie. Dus ik weet zeker dat Jorik een actieve vader zal zijn.

Als onze zoon straks 10 is, is Jorik pas 35. Ik zie hem echt voor me als een jonge, vitale papa. Mijn vader was ook heel jong toen hij mij kreeg en ik heb een heleboel leuke herinneringen aan de dingen die wij samendeden.”

Er kwamen veel nare reacties toen jullie in 2017 een relatie kregen, maar daar lijken jullie je niets van aan te trekken. Wat maakt jullie zo krachtig samen? 

“We zijn qua karakter verschillend en er is een leeftijdsverschil van vijf jaar, maar ik denk dat dat ons alleen maar hechter maakt. We staan allebei positief in het leven. Natuurlijk hebben we onenigheden, net als ieder stel, maar we proberen vooral te genieten van het leven en van elkaar.

We weten precies wat we aan elkaar hebben. Ik kan met honderd procent zekerheid zeggen dat hij mij liefde, vertrouwen en geborgenheid geeft. Ik voel me goed bij hem. Als die stukjes zouden ontbreken, ben ik liever alleen.”

Dit is een gedeelte van het interview met Jamie Vaes. Lees de rest van haar verhaal dit weekend in VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).