Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Wendy Louise (48)
Foto: Maria Stijger
VROUW magazine

Wendy (48) is bewust vrijgezel:
Mijn zus is bij mij ingetrokken

Journalist

Lizette van Loenen

A

Als klein meisje zag ze het helemaal voor zich: trouwen en misschien zelfs wel kinderen. Inmiddels is Wendy Louise (48) - tekstschrijver en taalcoach - alweer vijftien jaar vrijgezel en woont ze samen met haar zus.

Wendy: "Ik heb twee relaties gehad, die allebei een half jaar duurden. Eén keer met een Duitser en één keer met een Spanjaard. Beide keren was het gewoon geen goede match. Er zijn mensen die niet voor een relatie zijn gemaakt, daarvan ben ik heilig overtuigd. En ik ben daar één van.

Gebroken hart

Ik vind het heerlijk om single te zijn. Ik ben altijd al een vrijbuiter geweest en geniet met volle teugen van het leven. Ik heb twee bedrijven, een grote vriendenkring en een hechte band met mijn zus en ouders. Vijftien jaar geleden ben ik voor het laatst tot over mijn oren verliefd geweest op een man die ik in de kroeg ontmoette.

Met hem klopte het: hij had humor en was gepassioneerd. Toch besloot hij, na een aantal dates, terug naar zijn ex te gaan. Mijn hart was gebroken en ik ben lang verdrietig geweest. Op een avond zat ik voor de zoveelste keer over hem te mijmeren op mijn balkon, toen de knop omging: ik wilde alle energie en liefde die ik in me had beter besteden. 

Zus

Iedereen heeft het romantische plaatje meegekregen van een stel met kinderen in een fijn huis. Ik ook: mijn ouders zijn intussen al 52 jaar gelukkig getrouwd. Maar ondanks dat ik uit een heel warm nest kom, word ik niet het gelukkigst van zo’n leven. Ik heb een diepe vriendschap met mijn zus, die na een gestrand huwelijk bij mij is ingetrokken.

Zij staat nog wel open voor een man. Ik niet. Soms staan mijn vriendinnen huilend op de stoep, omdat hun date niks meer van zich laat horen. Dan ben ik zó blij dat ik daar niet meer doorheen hoef. 'Al dat gedoe', denk ik dan. Ik steek die energie liever in het geven van een leuke taalworkshop, in quality time met mijn vrienden en familie, of het schrijven van een boek. 

Seks

Sommigen vinden me zielig, omdat ik geen relatie heb. 'Maar je bent zo’n leuke vrouw!' zeggen ze dan. Vroeger vond ik dat vervelend, nu kan het me niks meer schelen. Aan mannelijke aandacht heb ik overigens geen gebrek, ik word vaak genoeg benaderd in de kroeg of op sociale media. Maar daar ga ik niet op in. 

Onenightstands zijn niks voor mij. Ik heb alleen seks met mannen die ik langer ken, maar ook hier ga ik niet naar op zoek. Mensen vragen vaak wat ik doe als ik toch ineens mijn droomman tegenkom. Maar ik weet honderd procent dat die niet bestaat: omdat ik hem niet zoek en niet wil. Zélfs niet als hij met een bos witte tulpen - mijn lievelingsbloemen - komt of een romantische scène uit de film Pretty woman naspeelt."

Lees ook de verhalen van andere bewust single vrouwen dit weekend in VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).