Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Aline: 'Ik vind mannen heel leuk hoor, maar alleen als vrienden'
Foto: Maria Stijger
VROUW magazine

Aline: 'Ik vind mannen heel leuk hoor,
maar alleen als vrienden'

Journalist

Lizette van Loenen

A

Als klein meisje zag ze het helemaal voor zich: trouwen en misschien wel kinderen. Nu ze de 35 is gepasseerd, heeft Aline Pennewaard (40) dit ideaalplaatje aangepast. Een man komt er (voorlopig) niet meer in bij deze bewust single vrouw. Net als twee andere vrouwen, doet ze haar verhaal in VROUW Magazine.

“Ik ken nog wel een leuke vent,’ zeggen mensen vaak als ze horen dat ik al een tijd geen serieuze relatie heb. Dat vind ik een normale reactie, omdat de meerderheid van de mensen een relatie heeft. Het wordt gezien als het ideaalplaatje: je leven met een liefdespartner delen. Ik ben gelukkiger zonder. Ik heb twee lange relaties gehad. Eén van zeven jaar, met mijn jeugdliefde, met wie ik een zoon kreeg. Ik dacht dat ik met hem oud zou worden, maar we groeiden uit elkaar.

Kracht en eigenwaarde

Na tien jaar single te zijn geweest, had ik vijf jaar lang een fijne relatie, maar we bleken geen match op liefdesgebied. Wel bleven we beste vrienden. Daarna heb ik het nog een keer geprobeerd met iemand, maar dat liep een jaar geleden spaak. 

Daarna heb ik heel bewust voor mezelf gekozen. Niet uit verbitterdheid of angst, eerder vanuit kracht en eigenwaarde. Een liefde brengt vast ook veel moois, maar om me heen zie ik zoveel mensen die in een ongelukkige relatie zitten met iemand die niet vol voor hen gaat.

Verspillen

Ik heb maar één leven en die tijd wil ik niet verspillen aan al het gedoe rondom een relatie. Of aan iemand die mij niet waardeert of mij voor lief neemt. Veel vrouwen zijn continu bezig met het zoeken, krijgen, houden of vergeten van een man. Daar heb ik geen zin meer in. En ik mis het ook niet.

Omdat ik momenteel gemiddeld 50 uur per week druk ben met mijn werk en met mijn proefschrift over de deportatie van Nederlandse joden in de Tweede Wereldoorlog, denken mensen vaak dat ik geen tijd heb voor een vent. Dat is niet zo: ik besteed mijn energie liever aan vrienden, mijn zoon, ouders, of, inderdaad, mijn werk. Dit is tegelijkertijd ook mijn hobby, ik word er blij van. Ik doe alles met passie en vind diepgang belangrijk.

Vrienden

Van mijn vrienden word ik ook heel gelukkig. Met hen kan ik uren praten, op het terras drankjes drinken of genieten van een tafel vol eten. Superfijn dat ze altijd voor me klaarstaan. Daten doe ik niet meer. En niet omdat ik mannen haat, wat sommigen denken, maar omdat het me te veel energie kost.

Ook vindt mijn romantische ziel de date-wereld van tegenwoordig nogal klinisch. Eerst ga je door een vliegensvlugge vleeskeuring, waarna je zonder pardon ineens weer aan de kant wordt gezet. Ik vind mannen heel leuk, maar alleen als vrienden. Omdat ik seks niet van liefde kan scheiden, heb ik dit al een tijd niet gehad. Of ik het niet mis? Het is net als met roken: hoe langer ik het niet doe, hoe minder mijn behoefte eraan wordt.”

Lees ook de verhalen van andere bewust single vrouwen dit weekend in VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen? Dat kan! 

Stuur een berichtje