Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | EyeEm GmbH
VROUW magazine

Festivalflaters: 'Ik lekte door op
zijn schouders'

S

Stuiterpillen, slippertjes, stagediven. Uit de inzendingen van lezeressen blijkt dat er nog aardig wat kan misgaan in de wondere wereld van het festival. 

Keltisch souvenir

Anoniem: “Omdat mijn vriend niet van folk houdt, ging ik met een groepje liefhebbers naar Kelt Fest. Tent mee, supergezellig, leuke sfeer – helemaal mijn ding. Er was een man met wie ik het erg goed kon vinden. Hij had iets van een woest aantrekkelijke Viking aan wie ik geen weerstand kon bieden. We gingen los, dronken te veel en de opwindende dag ging over in een spannende nacht.

Toen we de volgende ochtend katerig wakker werden, schrokken we en spraken af dat ‘wat op Kelt Fest gebeurde, op Kelt Fest zou blijven’. Ik was het al bijna vergeten toen mijn vriend een paar weken later kwaad vroeg waarom hij een geslachtsziekte had, terwijl hij niet was vreemdgegaan. Ik heb het opgebiecht en kon nog dezelfde avond in mijn eentje naar zielige Ierse ballades luisteren. Het was meteen einde verhaal.”

Placebo

Betty: “Vriendin A en ik waren voor het eerst op Mysteryland in de tijd dat je maar even om je heen hoefde te kijken om zeven XTC-dealers op je af te zien huppelen. We gebruikten nooit wat, hooguit een of twee glazen wijn, maar om toch eens op te gaan in het geheel, besloten we voor één keer een pretpil te slikken.

Eerlijk is eerlijk: het bos was ineens groener, het hoofdpodium indrukwekkender en we maakten naadloos deel uit van de Love Parade. Topdag! Op de terugweg kwamen we op het station de jongen tegen van wie we de pillen hadden gekocht.

We bedankten hem zo uitbundig als we maar konden, high als we waren. Hij moest er smakelijk om lachen. Toen we vroegen of we nog wat konden kopen, biechtte hij op dat we een hele dag hadden gestuiterd op een paar hoestpastilles.”

Bloedbroeder

Saskia: “Ik mocht op de schouders van een aardige man zitten om het beter te kunnen zien. Pas toen ik me weer liet zakken, zag ik dat ik was doorgelekt. Op zijn witte shirt. Omdat ik geen idee had hoe ik dit moest uitleggen, heb ik hem als bedankje mijn consumptiemunten toegestopt en ben vertrokken. Ik schaamde me rot.”

Zweetleed

Yara: “Omdat ik festivalmode echt superleuk vind, had ik heel veel werk gemaakt van mijn outfit. Ik ging als een soort hippie naar Down The Rabbit Hole en had allemaal rode bloemetjes in mijn haar vastgezet. Het zag er gaaf uit, maar het ging mis toen bij een optreden een waterspuit op het publiek werd gezet, omdat het zo bloedheet was.

De verf in de bloemetjes liep uit en omdat ik nogal veel haarlak had gebruikt, zaten ze door het water ook nog eens muurvast in mijn haar geplakt. Tel daar het nodige zweet bij op en in plaats van beeldig zag ik eruit alsof ik een smerige huidziekte had. Het werd niet het Instamomentje dat ik voor ogen had…”

Meer verhalen lees je dit weekend in VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf). 

Wil jij ook iets opbiechten?

Stuur dan een berichtje