Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Waanzinnig gedroomd

'Alles wat binnen blijft,
gaat rotten'

astrologe

Nathalie Kriek

D

Dromen zijn perfecte wegwijzers, mits we in staat zijn die te ontcijferen. Daarom biedt VROUW lezers de mogelijkheid een bijzondere droom in te sturen voor een droomanalyse van astrologe Nathalie Kriek. Deze week de droom van Daphne.

De Droom

Daphne: "In mijn droom stop ik kauwgom in mijn mond en na een tijdje wil ik die uit mijn mond halen. Maar er komt geen einde aan die kauwgom, ik blijf maar trekken en het blijft maar uit mijn mond komen. Op een gegeven moment moet ik bijna overgeven en denk ik dat ik ga stikken. Ik droom dit al jaren een paar keer per maand en zou graag willen weten wat het betekent."

De droomanalyse

Beste Daphne, jouw droom geeft duidelijk aan dat het de hoogste tijd wordt om jezelf te ontdoen van een nare situatie. En jezelf eens flink te uiten hierover. De kauwgom in je mond verstikt je, hetgeen duidelijk aangeeft dat het je echt teveel aan het worden is. 

Het feit dat je het haast ongecontroleerd uit je mond wilt trekken en er ook nog eens geen einde aan lijkt te komen betekent dat er heel veel opgekropte emoties in jou zitten en je moeite hebt met het vinden van de juiste woorden. Met het zoeken naar de juiste manier om deze te uiten. Het gaat niet gemakkelijk.

Het gevoel dat je er haast van moet overgeven is ook weer een bevestiging van het feit dat jouw emoties jou de baas worden, je het haast niet meer kunt handelen en het 'eruit moet'. Ik zou je willen adviseren goed na te denken wat in het dagelijks leven jou dit verstikkende gevoel bezorgt. Waar kun of durf je haast niet over praten?

Ze zeggen wel eens 'Alles wat binnen blijft gaat rotten'. Zo is het ook met opgekropte emoties. Deze moeten eruit anders kunnen ze op den duur werkelijk lichamelijke klachten veroorzaken. Blijf dit alsjeblieft voor Daphne!

Over 'Waanzinnig gedroomd'

Nathalie: Alles wat we overdag ervaren, wordt direct opgeslagen in ons onderbewustzijn. Niet enkel de dingen die we zien, horen, ruiken en proeven, maar ook onze angsten, onzekerheden, twijfels, plannen en wensen. Wanneer we slapen worden alle nieuwe indrukken die we overdag hebben opgedaan vermengd met de opgeslagen informatie die zich al in ons onderbewustzijn bevond.

Tijdens onze slaap - wanneer ons bewustzijn in rust is -  komt bij wijze van verwerkingsproces ons onderbewustzijn naar boven. Dit zijn onze dromen. Onze dromen bestaan dus eigenlijk uit nieuw opgedane indrukken, vermengd met onze eigen hoop en vrees en een scala aan herinneringen van onze kindertijd tot nu. En kunnen om deze reden aanwijzingen bevatten van wat ons (on)bewust bezig houdt.

Samen met VROUW bied ik jullie de mogelijkheid jouw bijzondere droom in te sturen. Uit alle inzendingen wordt door de redactie wekelijks één droom gekozen en aan mij voorgelegd. Wellicht ben jij de gelukkige en wordt jouw droom uitvoerig besproken in de nieuwe rubriek 'Waanzinnig gedroomd', en ontvang je een uitgebreide verklaring voor jouw nachtelijke avontuur!

Upload jouw droom hier