Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Waanzinnig gedroomd

Als je in je droom
geen kant meer op kunt...

astrologe

Nathalie Kriek

D

Dromen zijn perfecte wegwijzers, mits we in staat zijn die te ontcijferen. Daarom biedt VROUW lezers de mogelijkheid een bijzondere droom in te sturen voor een droomanalyse van astrologe Nathalie Kriek. Deze week de droom van Fina.

De droom

Fina: Ik loop op een landweggetje. Heel ontspannen. Het is er mooi, groen, er staan bloemen... Het is landelijk. Dan komt er een koets aan, met acht wilde paarden. Ze rijden hard en komen mij tegemoet. Ik wil naast de smalle weg gaan staan, maar dat kan niet; de weg is ineens omhoog gegaan en zweeft ver boven het groen. Ik kan nergens heen. Als de paarden dichtbij zijn, word ik wakker.

Deze droom heb ik vaak gehad, vanaf mijn zesde of zevende levensjaar, tot ver in de 40. Nu - ik loop tegen de zeventig - nog zelden. Ik heb niks met paarden, vroeger ook niet, en ik woonde in de stad.

De droomanalyse

Wilde paarden staan voor veel energie. Het feit dat ze in jouw droom voor een wagen/koets zijn gespannen die zij moeten trekken laat zien dat men veel van jouw energie gebruik maakt, jou graag overal bij betrekjken, veel van jou vragen. Misschien wel iets te vaak...

Het komt namelijk op jou af en je kunt geen kant op. Liever zou je van de mooie, groene bloemrijke landelijke omgeving genieten waarin je je bevindt voor je wordt opgeschrikt door deze wild dravende tegenliggers.

Inmiddels zweeft de landweg ver boven het groen. Je kunt geen kant meer op, ontwijken lijkt niet mogelijk. De landweg symboliseert hier 'verdwaling'. Zweven staat in psychologische zin voor het verliezen van het contact met de realiteit. Eigenlijk wil deze droom jou vertellen dat je meer en vaker voor jezelf dient te kiezen in plaats van altijd maar voor iedereen klaar te staan. Wie ben je zélf? Wat wil je nu echt? Waar wil je heen?

Ik ben benieuwd of mijn visie overeenkomt met de jouwe!

Over 'Waanzinnig gedroomd'

Nathalie: Alles wat we overdag ervaren, wordt direct opgeslagen in ons onderbewustzijn. Niet enkel de dingen die we zien, horen, ruiken en proeven, maar ook onze angsten, onzekerheden, twijfels, plannen en wensen. Wanneer we slapen worden alle nieuwe indrukken die we overdag hebben opgedaan vermengd met de opgeslagen informatie die zich al in ons onderbewustzijn bevond.

Tijdens onze slaap - wanneer ons bewustzijn in rust is - komt bij wijze van verwerkingsproces ons onderbewustzijn naar boven. Dit zijn onze dromen. Onze dromen bestaan dus eigenlijk uit nieuw opgedane indrukken, vermengd met onze eigen hoop en vrees en een scala aan herinneringen van onze kindertijd tot nu. En kunnen om deze reden aanwijzingen bevatten van wat ons (on)bewust bezig houdt.

Samen met VROUW bied ik jullie de mogelijkheid jouw bijzondere droom in te sturen. Uit alle inzendingen wordt door de redactie wekelijks één droom gekozen en aan mij voorgelegd. Wellicht ben jij de gelukkige en wordt jouw droom uitvoerig besproken in deze rubriek 'Waanzinnig gedroomd', en ontvang je een uitgebreide verklaring voor jouw nachtelijke avontuur!

Upload hier je droom