Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Cornella heeft een terugkerende angstdroom.
Foto: Hollandse Hoogte
Waanzinnig gedroomd

Een terugkerende angstdroom:
'Als ik het licht aan wil doen, gaat dat niet'

astrologe

Nathalie Kriek

D

Dromen zijn perfecte wegwijzers, mits we in staat zijn die te ontcijferen. Daarom biedt VROUW lezers de mogelijkheid een bijzondere droom in te sturen voor een droomanalyse van astrologe Nathalie Kriek. Deze week de droom van Cornella. 

De droom

Cornella:

"Mijn angstdroom heeft altijd dezelfde inhoud. In mijn droom word ik wakker, omdat mijn dekens worden weggetrokken. Als ik met mijn handen in het duister tast om te voelen wie mijn dekens wegtrekt, voel ik alleen een hoofd met haar. Als ik vervolgens het licht aan wil doen, gaat dat niet. Ik raak in paniek en dit is het moment waarop ik wakker word. Deze droom heb al verschillende keren gehad, dus ik ben erg benieuwd wat het betekent."

De betekenis

Nathalie:

Het liggen onder een deken staat in psychologisch opzicht voor veiligheid, warmte, troost, liefde en zorgzaamheid. Je droomt dat de deken wordt weggetrokken: dit kan betekenen dat je in het dagelijks leven behoefte hebt aan aandacht, maar dit niet krijgt van de persoon van wie je dit graag zou krijgen.

Het zien van een hoofd in een droom (of voelen, in dit geval) laat zien dat het belangrijk is om aandacht te besteden aan wat zich afspeelt in jouw eigen hoofd. Dat je aandacht moet besteden aan jouw eigen innerlijke kracht en wijsheid. Ook zou je moeten nagaan of de wens van het krijgen van veiligheid, warmte, troost, liefde en zorgzaamheid reëel is, met het oog op degene van wie je dit graag zou krijgen. Het haar staat symbool voor mannelijkheid.

Het feit dat je dit haar voelt in je droom, wijst er misschien op dat je behoefte hebt aan aandacht van een specifieke man in je omgeving. Omdat deze man zeer waarschijnlijk degene is die de deken wegtrekt in jouw droom, kan dit staan voor het feit dat je je tekort gedaan voelt door het heerschap in kwestie.

Je vertelt dat als je het licht wilt aandoen om te zien wie jouw lekkere warme deken wegtrekt, blijft het licht uit. Een lamp in je droom staat voor behoefte aan inzicht en leiding. Je komt in het dagelijks leven volgens jouw droom mannelijke liefde en aandacht tekort en weet niet goed hoe je hiermee om moet gaan. Je zoekt naar een lichtpuntje, een hint of advies. Helaas blijft dit uit.

Advies

Beste Cornella, mijn advies voor jou luidt: bedenk of je écht wilt wachten tot een specifiek iemand in je omgeving jou die aandacht geeft, waar je zo naar verlangt. Vraag jezelf af waarom diegene jou deze aandacht momenteel niet geeft. Heeft dit te maken met jullie contact, of is er iets voorgevallen tussen jullie? Misschien ligt het wel aan de persoon zelf, of aan zijn persoonlijke instelling? Maak de balans op. Neem een beslissing: blijf je wachten, wil je er met diegene over praten, of laat je hem los en kies je voor jezelf? Immers, wachten op een schip dat nooit komt is erg teleurstellend.

Wil jij ook een droomanalyse van Nathalie?

Upload je droom hier

Gerelateerde onderwerpen