Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Trein op station
Foto: Hollandse Hoogte
Waanzinnig gedroomd

Trein in, trein uit,
maar nooit ergens aankomen

astrologe

Nathalie Kriek

D

Dromen zijn perfecte wegwijzers, mits we in staat zijn die te ontcijferen. Daarom biedt VROUW de mogelijkheid een bijzondere droom in te sturen voor een droomanalyse van astrologe Nathalie Kriek. Deze week de droom van Dina.

De Droom

Dina:

In mijn dromen ben ik altijd aan het reizen met de auto, bus of trein, maar ik kom nooit aan. En maar overstappen. Altijd reis ik alleen en soms heb ik zelfs geen geldig vervoersbewijs. Het is heel verwarrend voor mij en ik zou graag willen weten waar dit allemaal vandaan komt. 

De betekenis

Nathalie:

Dromen over (alleen) reizen staan in psychologisch opzicht bijna altijd voor de invulling die we overdag aan ons leven geven. Voor de weg die we tijdens ons dagelijks leven volgen en de inzichten die we hieromtrent verkrijgen. Dat er tijdens jouw 'droomreizen' telkens weer van alles misgaat, waardoor je nooit je bestemming bereikt, zegt heel veel over de invulling die jij aan je leven geeft, de inzichten die je hierbij mist en tegen welke problemen je daardoor aanloopt. 

Het niet hebben van een geldig vervoersbewijs kan staan voor het niet beschikken over de juiste middelen om je doel te behalen. Wellicht wil je in het dagelijks leven iets bereiken, maar heb je daarvoor bepaalde details over het hoofd gezien. 

Een trein of bus missen kan duiden op angst om een bepaalde kans te missen, terwijl het te vroeg uitstappen of veelvuldig overstappen juist weer betekent dat je in het dagelijks leven op zich goed op weg bent, maar jezelf onbewust tegenhoudt uit angst voor wat er zou kunnen gebeuren als je daadwerkelijk je 'bestemming' bereikt (je doel behaalt).

Of dat je wel weet welke weg je moet bewandelen om je doel te bereiken, maar zelf onbewust bang bent dat het je niet zal gaan lukken (faalangst) en daarom maar bij voorbaat uitstapt om jezelf de teleurstelling te besparen.

Wat het ook is dat je in je leven zou willen bereiken, je dromen geven aan dat je geen duidelijke doelstelling hebt en daardoor de situatie niet in de hand hebt.

Advies

Beste Dina, ik zou je willen adviseren om voor jezelf op papier te zetten wat het doel is dat jij graag zou bereiken. Dit mogen ook meerdere doelen zijn. Neem in dit geval voor elk doel een apart stuk papier.

Werk per gesteld doel een stappenplan uit, zodat je zwart op wit jouw 'reisschema' voor je hebt liggen. Leg de papieren op volgorde (welke eindbestemming wil je eerst bereiken?) en werk je doelen stuk voor stuk en stap voor stap af. Je zult merken dat je in je dromen dan voortaan ook minder onrustig zult reizen.

Wanneer je uiteindelijk droomt dat je wel je eindbestemming bereikt, is dit een teken dat je op de goede weg - en zelfs niet ver verwijderd meer bent van het bereiken van jouw persoonlijke doel(en). 

Veel succes!

Will jij ook een droomanalyse van Nathalie?

Upload je droom dan hier