Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Wat Hij Vindt

Hillary,
laat de catfight maar beginnen!

columnist

Bert Dijkstra

Z

Zitten er genoeg vrouwen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven? Moet een vrouw president worden van de VS? Prima discussie, maar waarom trekken vrouwen elkaar dan subiet de haren uit het hoofd, vraagt VROUW-columnist Bert zich af.

Och here, nu moeten de mevrouwen des vaderlands van minister Bussemaker voor een topbaantje naar een wébsite. Leert die tante het dan nooit? Op www.navigerennaardetop.nl mogen ambitieuze dames van de excellentie speuren naar vrijgekomen plekken in de besturen van grote bedrijven. Bij wijze van sliep-uit naar het vermaledijde old boys network, zeg maar.

Oneerbiedig en beledigend

Ook weer tot mislukken gedoemd, dit gedrocht. Komt alleen nog maar meer ellende van, aan het emancipatiefront. “Oneerbiedig en beledigend,” briest mevrouw Günel, oprichtster van Woman Capital alvast. Om er met een pruillipje aan toe te voegen: “Het zijn wéér de vrouwen die zichzelf naar voren moeten schuiven.”

Op zich een nogal wonderlijke zin (door wie anders dan zijzelf moeten de vrouwen naar voren worden geschoven? Door mannen van het old boys network wellicht?), maar daar gaat het nu even niet om. Laat vrouwen onderling discussiëren over een versteviging van hun maatschappelijke positie en ze trekken elkaar subiet de haren uit het hoofd.

Schuinsmarcheerder

In plaats van met hun feministische nageltjes in elkaars nekken te graaien, doen de dames Bussemaker en Günel er verstandig aan om even westwaarts te kijken. Over de Atlantische Oceaan, naar de Verenigde Staten, ons voorland. Zien ze Hillary Clinton, zwetend in een krampachtige verkiezingsstrijd. Gedoodverfd om als eerste vrouw de machtigste man ter wereld te worden, Hillary.

Nog niet eens zo gek lang geleden als etalagepop chronisch grijnzend op podia, eerbiedig een meter achter haar meneer-de-president, na ieder zinnetje uit zijn mond applaudiserend als een chimpansee die een banaan krijgt voorgehouden. Ondertussen denkend: smerige schuinsmarcheerder, ooit grijp ik je bij de ballen, waar die sigaarstagiaire van jou nu mee speelt.

Seksloze toyboy

En kijk hem nu staan, die Bill. Seksloze toyboy, de geur van bloemkool verspreidend in de schaduw van zijn vrouw. Als zij straks de wereld gaat redden, mag hij thuis de piepers opzetten. De ultieme wraak, zou je toch denken. Hillary als lichtend voorbeeld voor het feminisme 2.0, heldin van alle moderne democratische vrouwen in het vrije westen. Schuin achter die megalomane griezel Trump staat zo’n stijfgeföhnd kortgerokt speeltje op twee goddelijke benen. Hillary spreekt zelf, haar mannetje zwijgt.

En wat doen heel veel moderne democratische vrouwen met Amerikaans stemrecht? Haar de rug toekeren. Massaal kiezen voor een verschrompeld oud kereltje met linkse lulpraatjes. “Er is een speciale plek in de hel voor vrouwen die elkaar niet helpen,” briest ex-minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright. Kijk maar goed, dames Bussemaker en Günel, de catfight gaat beginnen. Onder het inspirerende motto: geen grotere vijanden voor vrouwen dan vrouwen.         

En, wat vind jij? Laat je horen!