Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: AP
Wat Hij Vindt

Opwaaiende zomerjurkjes
en ander 'tennisleed'

columnist

Bert Dijkstra

O

Och Here, het is weer zover. Tennissende mevrouwen zijn boos, want ze worden schandalig gediscrimineerd. Eerst was er al dat gedoe over tennismeneer Djokovic, de nummer één van de wereld, die durfde te roepen dat het toch wel een tikkeltje absurd is dat tennissende mevrouwen evenveel verdienen als tennissende meneren.

Mocht hij uiteraard niet zeggen, want het is hartstikke terecht dat dames voor hooguit drie setjes eenzelfde riante bedrag op hun bankrekeningen krijgen gestort als heren voor slopende vijfsetters. Het uurloon van de vrouwen ligt dientengevolge veel hoger dan dat van de mannen, maar gelieve daar over te zwijgen, als je trouwgereedschap je lief is.

"Schande", brieste Serena Williams tegen Djokovic en nu is haar zusje Venus ook al kwaad. Want wat hebben die akelige seksisten van Wimbledon zich in hun botte hersens gehaald? Ze geven iets vaker de beste banen aan schepselen zonder borsten. Banen? Nee, niet in de zin van beroepen. Geen discriminatie op de arbeidsmarkt. Gewoon banen om op te spelen. En dat pikt Venus niet.

Rekenmachines

Op Wimbledon hebben ze rekenmachines. Die geven aan dat er meer toeschouwers geïnteresseerd zijn in tennissende mannen dan in tennissende vrouwen. De keus is dus commercieel verantwoord, maar zusje Williams komt van Venus en daar hebben ze andere wetten. Een vrouwenquotum moet er komen. En contracten waarin zwart op wit wordt vastgelegd dat zij minstens zo vaak op het centre court mag spelen als hij.

Wulps niemendalletje

Met zoveel gezeik ben je als man toch snel geneigd om je af te laten leiden door de aangename verschijning van de Canadese Eugenie Bouchard, desnoods dartelend over een achterafbaan. Maar dat mag ook weer niet. Want Eugenie draagt het nieuwste jurkje van Nike en dat waait bij de eerste de beste windvlaag op tot boven haar navel. "Schande", roepen collega’s, die het wulpse niemendalletje zelf al vergeefs hebben proberen te temmen met een stuk ingenaaid elastiek op heuphoogte. Maar Eugenie voelde zich kiplekker in dat jurkje en toonde vrolijk haar prachtige blote buik. De valse verraadster. En de stukjesschrijver liet zijn ogen genieten. De smerige seksist.

Zelf ingenomen kwal

Ja, er valt in het tennis nog veel te strijden door de vrouwen. En tussendoor kunnen ze zich, als aangename afleiding, even vergapen aan de buikspieren van Ronaldo, die daar maar al te graag zijn shirt voor uittrekt. Ronaldo, de egoïstische zelfingenomen kwal. Ronaldo, de vedette, zeg maar de Djokovic van het voetbal.

Ronaldo speelt met Real Madrid in stadion Bernabéu, zeg maar het centre court van het voetbal. Hebben jullie daar wel eens vrouwen zien spelen, dames? Ronaldo verdient miljoenen euro’s, voetballende vrouwen een schijntje daarvan. En hun wedstrijden duren wél even lang als die van de mannen. ’t Is me toch wat hè, zusjes Williams? Overbetaalde verwende nesten.          

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!