Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Wat Hij Vindt

Dit is je kans:
Go Sylvana, go!

columnist

Bert Dijkstra

E

En nu maar hopen voor Sylvana dat er in Maassluis hoofdzakelijk gitzwarte Pieten achter Sinterklaas aan huppelen, zodat ze weer gretig op het racismeorgel van haar sprookjesgeest kan gaan spelen. Als troost, zeg maar. En als welkome afleidingsmanoeuvre, want mevrouw heeft het nogal moeilijk, dezer dagen.

Denk je in eerste instantie: alles zit haar mee. Trump als de nieuwe machtige witte man, met zijn grote bek de weg van de goddelijke Hillary naar het Witte Huis versperrend, daar kun je punten mee scoren bij Pauw. Heel hard roepen hoe seksistisch en racistisch die bullebak is, dat leidt even lekker af van je eigen politieke vriendje, vrouwenonderdrukker en dictator Erdogan.

Stampvoetend jengelen hoe schandalig het is dat de westerse wereld aangevoerd gaat worden door zo’n proleet. Instemmend knikken als die andere door hersenverweking besprongen hysterica Heleen Mees constateert dat het nu echt gedaan is met de westerse beschaving. Madam Mees met dit soort holle kreten de aandacht weghalend bij het nieuws dat ze door haar duizenden krankzinnige mails aan een ex-minnaar tot aan de rechter aan toe officieel de titel 'compleet gestoord' heeft verdiend, jij met je geblaat over Amerika even doen vergetend bij welk eng politiek clubje je hoort … Misleiders onder mekaar, dat schept een band. 

Verwarde hersenpan

En ondertussen door je verwarde hersenpan laten pingpongen: mijn Erdogan zou al die vermaledijde Trumpaanhangers al in de gevangenis hebben gesmeten voordat ze het stemhokje hadden bereikt. Met de logica van de Amerikaanse demonstranten, die protesteren tegen de uitslag van een democratische verkiezing, omdat die hen niet aanstaat. Want democratie is prachtig, zolang jij je zin maar krijgt, nietwaar?

Domme koeien

Dacht Sylvana dus: dit worden mijn fifteen minutes of fame, zegt ze in al haar geestdrift dat Trump alle Republikeinen domme koeien heeft genoemd. Sterker nog: ze had het hem zelf horen zeggen. Maar helaas, de bullebak heeft veel tot van alles geroepen, maar dat nou net niet. Bedenkseltje, dat citaat, gelanceerd via de verziekte sociale media. En dan zijn er natuurlijk meteen weer nare stukjesschrijvers die Sylvana een liegbeest noemen, ook niet echt een garantie voor extra zeteltjes in de peilingen.

Prettige tirade

Gelukkig dus maar dat die stoomboot uit Spanje nog in de vaart is. Met hoogstwaarschijnlijk enkele Zwarte Pieten aan boord, als welkom bewijs dat het complete polderland zo racistisch als de pest is. En dat we dus vooral moeten luisteren naar haar Turkse politieke broeders, die allang weten dat een land waar Allah en Erdogan niet regeren, rijp is voor de verdoemenis. Ik wens Sylvana een prettige tirade.             

En, wat vind jij? Laat je horen!