Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Je baas verplicht je op hakken te lopen, wat doe je?
Foto: Hollandse Hoogte
Wat Hij Vindt

Hakken verplichten…
hoe blond kun je zijn?

columnist

Bert Dijkstra

I

Ik heb een oogstrelende kapster met prachtig donker haar. Herstel: ik had een oogstrelende kapster met prachtig donker haar. De kapster is er nog, het haar is blond geworden. In een opwelling heeft ze de verfpot gepakt. Schijnt nogal een martelgang geweest te zijn, resulterend in meer verloren haren dan mijn hoofd nog telt en dientengevolge met nogal wat aanvalletjes van wanhoop. Het resultaat? Een gevalletje van zonde.

Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. We leven hier (God en Allah zij gedankt) nog altijd in een vrij land. Mag ik me met haar keus bemoeien? Neen, driewerf neen. Ook mijn (nog altijd) oogstrelende kapster woont in een vrij land en bepaalt zelf wel wat ze doet met die bos op haar hoofd. Ik vond haar als brunette mooier, maar dat is een mening die je zo bij het grof vuil kunt zetten. Het gaat er niet om wat ik vind, maar wat zij wil.

Laatst zat ik in een warm land op een terras met zeezicht. Ik kon kiezen: mijn blik richten op de ondergaande zon of op de hoge hakken van een mevrouw die over de boulevard wandelde. Het werden de hakken. Die vrijheid heb ik, zoals de mevrouw de vrijheid heeft om voor een wandelingetje over de boulevard gymschoenen aan te trekken. Daarin verschillen wij in het vrije westen van landen vol relidwazen en andere godsdienstwaanzinnigen met hun feodale wetjes en hun vrouwenonderdrukking.

Engbekken

Dus zolang wij zulke machtswellustige zotten hier niet de baas laten spelen, is er niks aan de hand? Niet helemaal. Ook wij hebben engbekken, met wie je als vrouw mooi klaar bent. Geen moslimfanaten, maar seksisten. Mannetjes die vrouwen niet verplichten om een boerka te dragen, maar wel hoge hakken en blonde haren.

In Londen haalde Nicola Thorp 150.000 handtekeningen op voor een petitie, nadat zij als receptioniste was verplicht om op minstens vijf centimeter hoge hakken te lopen. Nog voordat de zaak in het Britse parlement behandeld is, komen veel meer klachten los, ook over verplicht blonderen om je baantje te houden.

Waterstofperoxide

"Wilt u bij ons komen werken? Eerst even met uw hoofd in de waterstofperoxide."

Dat is dus bijna even erg als vrouwen voor hoer uitschelden, omdat ze hun lichaam niet van top tot teen hebben bedekt.

Als mijn kapster straks weer als brunette achter me staat, zal ik haar in dankbaarheid aanschouwen. Blij dat haar keus weer mijn smaak is. Meer moet je niet willen, als man.