Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Wat Hij Vindt

'Lok ze uit hun tent,
de hoerrrrrroepers'

columnist

Bert Dijkstra

D

Dat is dus dolle pret voor die mannetjes, onder wie veel lichtgetinte galbakken van Noord-Afrikaanse of Europees-Aziatische afkomst.

Vette lol voor die gastjes met hun capuchonnetjes en scooters. Dit is waar ze het voor doen: die onnozele Nederlandse maatschappij lekker opschudden met hun misselijkmakende geëtter. Dit is de hóófdprijs: verbijstering over de uitkomst van een door de Erasmus Universiteit in Rotterdam uitgevoerd onderzoek.

Lokagente

94% van de ondervraagde vrouwen in de stad wordt op straat seksueel getint benaderd, 44% voelt zich geïntimideerd door vervelende mannetjes. Moet stráfbaar worden, piept de geschokte samenleving. Bóetes! Kijk, dat is nou wat je noemt een dijenkletser voor die etterbuilen. Want hoe groot is de pakkans? 0%. 

Nou ja, bijna 0%. Alleen bij een heterdaadje kan het bonnenboekje worden getrokken. De heertjes moeten er dus alleen voor waken dat ze niet tegen een lokagente aanlopen, maar gezien het chronische personeelstekort bij de politie is de kans dat je in de Sahara een ijsbeer tegenkomt groter.

Bij de wortels aanpakken

De lastiggevallen dames in kwestie kunnen uiteraard ook hun iPhone pakken voor gefilmd bewijsmateriaal, maar dan weten ze op voorhand één ding zeker: mobieltje pleitte. Wordt het alleen nog maar grappiger van, voor de daders.

Joost Eerdmans, de beste wethouder van Nederland, stelt voor om het probleem bij de wortels aan te pakken en dus bij de opvoeding van die door een andere cultuur gebaarde typetjes, maar ook daarvan hoef je weinig te verwachten. 'Ma, er komt vanmiddag een meneer van de gemeente Rotterdam langs die jou gaat vertellen dat je mij harder moet aanpakken.' Droom lekker verder.

Seksuele intimidatie

Is er dan helemaal niks te doen tegen die stuitende seksuele intimidatie? Jawel: inzetten op de notoire ijdelheid en de hersenloze stoerheid van die lafbekjes. Houd ze voor dat het toch wel een gevalletje van sneu is; 'Hoerrrrrr' roepen tegen een langslopend meisje. Dat hoort alleen zij. Dan heb je toch geen eer van je werk?

Overtuig de eencelligen: fílm jezelf met je mobieltje terwijl je zo manmoedig opgaat in je seksueel getinte terreur en zet de beelden op YouTube, dan pas ben je een echte kerel. Zoals die Zaanse treitervlogger deed tijdens het politietjepesten. Kicken man!

Trappen ze erin, kun je boetes gaan uitschrijven. Waarna er ongetwijfeld tv-praatprogramma’s komen die zo’n dadertje als slachtoffer gaan presenteren. En kranten die zo’n miezemuisje gaan voordragen voor de titel 'Persoonlijkheid van het jaar'. Want het blijft hier natuurlijk wel Nederland. Het land dat je vanuit een andere cultuur zo lekker hard kunt uitlachen. 

En, wat vind jij? Laat je horen!