Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Wat Hij Vindt

Marianne Thieme of Kuzu…
hoofdpijn of niersteenaanval

columnist

Bert Dijkstra

D

Dames, hier volgt een heugelijke mededeling. Het is mij voor ’t eerst in m’n leven gelukt om tien hele minuten zonder door ergernissen aangewakkerde maagkrampen te luisteren naar Marianne Thieme. Had die mevrouw van de dieren dan dit keer politiek gezien iets zinnigs te vertellen? Nee, natuurlijk niet.

Het ging zoals altijd over de verdorvenheid van extra asfalt, dat voor extra files zorgt (volgens mevrouw Thieme loopt een zandloper langzamer leeg als je het gaatje groter maakt), over de noodzaak van een nieuw tv-programma Boer Zoekt Verstand, omdat alle agrariërs die niet zweefteverig hun dagen vullen met bioboeren domoren zijn en bovendien vernietigers van de planeet, over vlees als grootste milieuvervuiler en meer van dat soort gewauwel.

Maar ik luisterde en dacht: ze heeft toch wel iets van charme in haar stem. En die ogen zijn eigenlijk best aantrekkelijk. En buiten komen de eerste lentebloemetjes uit de grond, de koeien mogen weer het weiland in, de piepers borrelen vredig op het gasfornuis, kortom: het leven is zo beroerd nog niet, zelfs niet met Marianne Thieme op je netvlies.

De reden van deze plotselinge mildheid?

Kuzu.

Die als halve Nederlander vermomde hielenlikker van Erdogan, niet rustend voordat hij de kloof tussen Allahloze polderlanders en Turken onoverbrugbaar heeft gemaakt. De rasintrigant, met z’n chronische vuilspuierij zelfs niet schromend om hooglijk gerespecteerde medici te betichten van moord  op allochtonen. Die zieke geest, schaamteloos profiterend van de angst in dit o zo poltiek correcte koninkrijk om iets minder aardigs te zeggen over meneren van Turkse afkomst, want voor je het weet noemt Sylvana of die DENK-gluiperd zelf je een racist.

Marianne verhoudt zich tot Kuzu als hoofdpijn tot een niersteenaanval: dat zeurderige gevoel in je bovenkamer valt eigenlijk reuze mee als je door een koliek in je organen over de grond kronkelt van de pijn. Zoals Pechtold z’n vakbroeder Wilders nodig heeft voor meer zetels, zo kan mevrouw Thieme dat misbaksel van die andere splinterpartij goed gebruiken om minder afstotend over te komen. Dankzij Kuzu bleef ik langer dan ooit naar haar luisteren en verdomd: als ze het even niet over boeren en beestjes heeft, blijkt er zelfs ook nog wel iets zinnigs uit haar mond te kunnen komen.

Kamerdebatten zijn volgens Marianne Thieme wedstrijdjes verplassen, een vrouwendebat is hooguit iets voor Libelle en Marilyn Monroe was een wijze dame toen ze zei: ‘Vrouwen die gelijk willen zijn aan mannen hebben een gebrek aan ambitie’. Kijk, dat zijn toch teksten die onbespoten hout snijden.

Als mevrouw nu ook nog gezellig een biefstukje met me wil eten, ga ik op haar stemmen.        

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!
Van de partners van VROUW