Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In 2003: Sylvia de Nooij blij na de winst op Slowakije Oranje onder 19 plaatst zich voor een EK
Foto: Hollandse Hoogte/Natalia Toret
Wat Hij Vindt

'Dankjewel Appie,
dankjewel Sylvia'

D

David Bobeldijk (34) plaatste een bijzondere facebookpost over het overlijden van de 32-jarige oud-international Sylvia Nooij (op een foto uit 2003) en de zwaargetroffen Ajax-voetballer Abdelhak Nouri (20). Zijn rake woorden - van afgelopen vrijdag - lees je hieronder. 

Ik heb deze week geen foto van Abdelhak Nouri geplaatst. Dat was trouwens wel een idee, afgelopen zaterdag toen ik het nieuws hoorde. Ik schrok ontzettend, terwijl ik dansend met een biertje op een festival stond te genieten van het leven. Ik ben Amsterdammer, heb een grote liefde voor Ajax en dus ook voor Nouri. Dat is natuurlijk niet objectief: er hebben wel eens arrogante eikels gespeeld bij Ajax, ook hen vond ik mooi. Maar bij Nouri was het wel anders, om de redenen die nu gelukkig zoveel in de media komen.

Ondergesneeuwd

Afgelopen maandag las ik het bericht dat ik nu deel, over Sylvia Nooij. Een vrouw van 32, twee jaar jonger dan ik. Overleden. Plotseling. Het bericht is ondergesneeuwd door alle berichtgeving over Nouri. En dat terwijl Sylvia zelfs is overleden. Ik snap dat soort dingen wel, maar vind het vaak ook gek.

Ik weet veel minder van Sylvia dan van Appie, want van Appie ben ik fan en van Sylvia niet. Maar dat maakt haar natuurlijk niet minder belangrijk als mens. En er is misschien deze week ook wel iets naars bij iemand gebeurd in mijn straat. En dat komt dan natuurlijk al helemaal niet in het nieuws. Gedachten.

Hand op mijn hart

De nieuwsberichten over Appie en Sylvia hebben me veel aan het denken gezet deze week. Ik betrapte mezelf er bijvoorbeeld op dat ik elke dag wel even mijn hand op mijn hart heb gedaan, om te voelen. Zou het mij ook kunnen gebeuren? Voelt mijn hart eigenlijk wel goed? Misschien heb jij dat ook wel gedaan.

Nu op vrijdag aan het eind van deze rare week, een week vol gedachten en gepieker over het leven, kom ik gelukkig tot een conclusie. Daar ben ik blij mee, want een conclusie is fijn. Een conclusie heb ik vaker nodig, want ik heb er wel een handje van om lang na te denken en te piekeren zonder uitkomst.

De conclusie is niet nieuw, maar hij is er wel opnieuw: 'Geniet van het leven en maak een ander blij.' Of misschien wel in andere volgorde. En heb respect en dankbaarheid. Waarden waar Nouri in uitblinkt. Waarden die bij mij ook hoog op het lijstje staan. Maar na deze week nog net wat hoger. Dankjewel Appie, dankjewel Sylvia.

Jij op VROUW.nl

Vind jij ook wel eens ergens iets van? En kun je dat, net als David, mooi verwoorden?

Doe dat dan hier!


Gerelateerde onderwerpen