Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Harry en Meghan Markle
Foto: Hollande Hoogte
Wat Hij Vindt

Dezelfde jas als Meghan Markle...
Why?

columnist

Patrick van Rhijn

C

Columnist Patrick van Rhijn weet het zeker: Er is iets vreemds aan veel vrouwen. Zodra er een beroemde soortgenoot in een - laten we zeggen - witte jas op tv verschijnt bij een belangrijk moment, bijvoorbeeld een prinselijke verloving, dan is die jas diezelfde dag nog uitverkocht! Why????

Wat is dat toch met vrouwen? De Britse Prins Harry (33) kondigde zijn verloving aan met een Amerikaanse actrice. Blij en vrolijk en opgelaten verscheen het paar om zijn liefde en verloving officieel aan te kondigen. Aanstaande bruid Meghan Markle (36) droeg een witte jas.

Website

Gewoon zo een als ze in laboratoria wel dragen, had ik het idee, en bam, meteen crashte de website van het merk van die jas en was het kledingstuk in no time uitverkocht! Waarom willen jullie allemaal lijken op elkaar of beroemde soortgenoten?!

Geen haar op mijn hoofd die het merk van Harry's maatpak wil opsnorren, laat staan dat ik als de wiedeweerga naar de website zou scrollen om ook zo’n pak aan te schaffen. Het idee alleen al om er als een prins uit te zien staat me bij voorbaat tegen.

Uitverkocht

Ik zag het eerder: deze lente droeg prinses Charlotte op haar eerste schooldag een zoet geel vestje en hopla, alle vestjes uitverkocht. Is het omdat jullie vrouwen worstelen met jullie kledingsmaak en dan maar achter ogenschijnlijk succesvolle dames in the public eye aanrennen? Of is hier iets anders aan de hand?

Ik stel me de gesprekken voor tussen copycats en vrouwen die net achter het net visten.

'Ohhhh leuk jasje zeg. Maareh is dat niet dat van…'

'Jahaa, mooi hè? Meghan Markle. Kost wat - omgerekend 350 euro - maar dan heb je ook wat.'

'Goh…' (jaloers) 'Bij jou ziet hij er nettttt iets anders uit dan bij haar…'

'Dat komt gewoon door Harry, hoor, die kleedt nou eenmaal beter af dan mijn eigen Johan, hè.'

Copycats

Beyoncé, Meghan Markle en weet ik welke beroemdheid nog meer, ze zullen in sterrenland standaard als de dood zijn als ze de straat opgaan. Op iedere hoek lopen ze weer het risico niet één maar twee of veel meer mensen in hetzelfde kleedje tegen het lijf lopen dat zij ook net dragen.

Copycats, ik vind het niks. En veel van die sterren ook niet volgens mij, want als koningin Máxima twee keer dezelfde jurk draagt is het 'nieuws'. Twee keer, wat een armoede! Ze dragen de meeste van hun aankopen dan waarschijnlijk ook het liefst maar een keer en dat kan ik me voorstellen. Al is het natuurlijk niet heel milieu- en duurzaamheidsvriendelijk.

Unieke stijl

Maar in dit licht bezien… Is het niet leuker om een unieke stijl te ontwikkelen en dingen te scoren of te maken die niemand anders draagt? Gewoon je eigen fantasie de vrije loop laten en dingen verknippen en vernaaien of er op een heel andere manier een eigen draai aan geven?

Met als grootste risico dat iemand iets van je kleding of je sieraden of je bijzondere haar of make up vindt. Dat iemand zegt dat je iets stoms aan hebt (wat in mijn mannenogen vooral een compliment is).

Nu houdt iedereen elkaar in vrouwenland maar in een soort eenheidsworsterige wurggreep. Want stel je voor dat je net het verkeerde jurkje draagt en je er niet bij hoort. Ik wens iedereen genoeg zelfvertrouwen en lef om eigen keuzes te maken en een eigen identiteit te ontwikkelen.

O, is het alweer zo laat? Ik moet snel gaan, naar voetbaltraining. Nog even mijn 'Messi’s' opduiken en dan vol aan de slag!