Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Jong kind in vliegtuig
Foto: Hollandse Hoogte
Wat Hij Vindt

'Papa zit straks in een volgepakte Boeing
met een baby in zijn nek’

journalist

Sander Tromp

I

In de rubriek Wat Hij Vindt geven drie mannen bij toerbeurt hun mening over vrouwenzaken. Journalist Sander Tromp (40), is vader van drie kinderen en geeft deze week zijn mening over vliegen met kinderen.

Jippie, we gaan op vakantie. In april wacht zonnig Cyprus. Slechts vijf uurtjes vliegen en toch gegarandeerd vijfentwintig graden. Goed te doen ook voor de kinderen, dacht ik nog bij het boeken.

Totdat ik me realiseerde – de aanbetaling was zojuist ­voltooid – dat we er ook eentje hebben die dan net één jaar is. En dat soort types krijgen geen stoel in het vliegtuig, die moeten bij papa op schoot.

De sjaak

Papa hoopt natuurlijk dat mama de complete honneurs tijdens de reis voor haar rekening neemt, maar weet nu al dat dat een utopie zal zijn. Papa zit straks in een volgepakte Boeing met een baby in zijn nek. Papa is straks de Sjaak, papa is de pineut. Papa vreest het ergste.

Vijftig speeltjes

Want dat gaat me dus nooit ­lukken. Die kleine is zo snel als vlugge stront, zelfs aankleden lukt niet meer. Leg hem op de commode, draai je om, en hij zit in de keuken. Als je niet oppast kruipt-ie door het kattenluik naar buiten. Hoe moet dat in godesnaam straks in een volgepakt vliegtuig? 

Gaat hij echt vijf uur lang stilzitten? Dat zou dan voor het eerst zijn. Een speeltje, dat wil nog weleens werken, houdt hem doorgaans een minuut of zes bezig. Vijf uur is driehonderd minuten, gedeeld door zes: ja hoor, papa neemt wel vijftig speeltjes mee. Hoe dan?

Digitale babysitter

Vliegen met een baby, ik zie er best wel behoorlijk tegenop. Ik denk dat ik maar hoog ga inzetten op onze digitale babysitter. Onze redder in nood, onze vriend de iPad. Dan maar vijf uur Woezel en Pip, Nijntje, Boris Beer, Het Zandkasteel en die droeftoeter van een Sponge Bob op mijn vizier.

Alles beter dan een jankend kind hoog in de lucht. Dat is voor niemand leuk. Cyprus, here we come. Ik heb er zin in!