Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Rood hart op een bord
Foto: Hollandse Hoogte/EyeEm Mobile GmbH
Wat Hij Vindt

Dit vinden mannen nou
fijne valentijnscadeau's!

M

Mick Boskamp en Willem Schouten werkten jarenlang o.a. voor Playboy en weten inmiddels waarvan mannen happy worden. Recent richtten ze het online magazine Mannenzaken.news op en speciaal voor VROUW.nl maakten ze een lijst met valentijnstips. "Al blijft het het allerbelangrijkst dat het zoeken naar een valentijnscadeau geen stress oplevert."

Knettergekke kaart 

Als hij gevoel voor humor heeft (en welke man heeft dat niet?), dan is dit misschien wel de grappigste verrassing die je je geliefde kunt sturen: een valentijnskaart van JibJab Ecards. In deze kaarten spelen jij en je lover de hoofdrol. Voeg een foto van hem en jezelf toe en binnen een mum van tijd zingen jullie het hoogste lied als bijvoorbeeld Sonny & Cher of John Travolta en Olivia Newton-John in Grease.  

Verrekijker 

Dit is één van die dingen die een man wil hebben, simpelweg omdat het fijn is te weten dat je er eentje hebt. Ook al kijk je er misschien maar tien keer per jaar door. Je kiest voor een mooi compact kijkertje. Zul je zien dat hij grote ogen opzet.

De eerste date herbeleven

Neem hem mee naar de plek waar jullie je eerste date hadden. En voeg er dan datgene aan toe wat toen niet gebeurd is. Als je alleen samen wat hebt gedronken, ga dan daarna dineren in een fijn restaurantje daar in de buurt. Maar speel wel het spel alsof het jullie eerste ontmoeting is. Een eerste date die aan het einde van de avond uiteraard uitmondt in stoutigheid.

Geur

Kies een geur die bij hem past, die zijn karakter weerspiegelt, die hem op het lijf is geschreven en waar je opgewonden van raakt. Dat is leuk om te kunnen vertellen, terwijl hij de geur voor het eerst opdoet. Laat je lekker door een expert adviseren. 

Liefdesrecept 

De liefde van de man gaat door de maag mag dan 'zo jaren zeventig' zijn, eerlijk is eerlijk: als je iets lekkers voor hem maakt, waardeert hij dat (en andersom trouwens ook!). Omdat het ook jouw Valentijnsdag is, komt hier een vegetarisch recept dat je in een handomdraai maakt en waar je elke vleesman mee op de eetstoelen krijgt.

Wat je nodig hebt: 1 aubergine, 1 courgette, 1 grote uit, 1 paprika, 10 ongepelde tenen knoflook, 400 gram spaghetti, parmezaanse kaas en olijfolie. Snijd alle groentes in blokken en verspreid die tezamen met de ongepelde tenen knoflook over een bakplaat  op een stuk bakpapier.

Besprenkel de groentes met zout, peper en olijfolie en gril ze in een half uur (of langer) in een op 180 graden voorwarmde oven. De groentes en de knoflook zijn goed als ze goed zacht zijn. Beetje donker mag. Ondertussen kook je de spaghetti beetgaar en bewaar je een kopje kookvocht.

Daarna meng je de gegrilde groentes, het kookvocht, een grote dot parmezaanse kaas en wat olijfolie door de spaghetti. De knoflook druk je tijdens het eten uit de schil. Het is niet alleen een net zo heerlijk als simpel gerecht, in knoflook zit ook het antibioticum allicine dat ervoor zorgt dat je bloed sneller gaat stromen. En is dat niet precies wat we willen op Valentijnsdag?

Vulpen 

Een vulpen is voor mannen hét schrijfgereedschap. Je hebt ze in alle soorten en prijsklassen en bovendien is wetenschappelijk aangetoond dat met de hand schrijven een man jonger en scherper van geest houdt. Dat geldt natuurlijk vooral voor het schrijven van liefdesbriefjes...

De zwijmelfilm (m/v)

Diverse tv-kanalen spelen listig in op Valentijnsdag. De films zijn op deze dag zo suikerzoet dat je er pijn van in je vullingen krijgt. Is er dan op deze speciale avond niets goeds en toepasselijks te kijken met zijn tweeën? Jawel: Hitch! In deze romantische komedie uit 2005 koppelt Will Smith als Alex 'Hitch' Hitchens mensen met groot succes aan elkaar. Maar zelf heeft hij moeite om een relatie aan te gaan. De film is grappig, romantisch en het knettert tussen hoofdrolspelers Will Smith en Eva Mendes. Just what the (dating) doctor ordered...

Zakmes 

Zo'n complete gereedschapskist  met tweehonderd functies lijkt leuk, maar houd het simpel. Dus geef 'm een Opinel, het Franse mesje dat van alle mannen weer een blij jongetje maakt. Altijd handig om bijvoorbeeld in de auto te hebben, want je maar nooit wanneer je een stokbroodje moet snijden en smeren.

Maak een playlist voor hem

Als jij en je valentijn Spotify hebben, dan is dit een hele leuke. Maak een playlist aan met liedjes waaraan jullie samen herinneringen hebben. Voeg er dan ook een leuk hoesje aan toe met een mooie foto van jezelf en een titel. Een leuke app die mooie letters en titels op een foto plaatst is Over (zie Appstore). Noem het album Songs for you. Met daaronder Chosen by... (je naam). Deel die playlist vervolgens met hem via mail of app. Succes gegarandeerd! 

Blootgeven

Geef jezelf letterlijk en figuurlijk bloot door hem mee te nemen naar de sauna. Niets is zo ontspannen en verkwikkend als een saunabezoek. Probeer dan wel een sauna te vinden die niet razend populair is maar eentje waar ze het aantal gasten limiteren opdat een optimale wellnessbeleving wordt gewaarborgd. Liefst met lunch en dinerkaart. 

Boek 

Geloof het of niet, maar in iedere man schuilt een lezer. Geef 'm niet zomaar een boek uit de top tien, maar één dat op een verrassende manier aansluit bij zijn interesse. Houdt 'ie van wielrennen? De Renner van Tim Krabbé! Uiteraard met je handgeschreven persoonlijke valentijnsopdracht voorin het boek.

Sokken

Echt, een man kan vreselijk in zijn sas zijn met lekkere sokken. Natuurlijk voor valentijn geen sokken met grapjes erop, of witte sportsokken... Geef 'm een pakketje van drie of vijf paar, die allemaal anders zijn maar toch bij elkaar passen. Altijd even voelen of de lasnaden fijn van snit zijn en niet zo'n dikke rand vormen. En goed om te beseffen, ook bij sokken is goedkoop duurkoop.

Sieraad

Wist je dat Nederlandse edelsmeden tot de beste ter wereld behoren? Deze tip is dus alvast voor volgend jaar, want voor een sieraad uitzoeken moet je de tijd nemen. En hoe weet je dat het goed is? Dat is het moment waarop je spontaan denkt: 'Ja, dat is 'm!' Krijg je dat gevoel niet? Kijk dan nog even verder.

Barbier behandeling

Dit vraagt om een complot met de partner van zijn beste vriend. Omdat die vriend dit feestje ook cadeau moet krijgen. Want een complete knip,- en scheerbehandeling bij een barbier is op zich al vreselijk lekker, maar het wordt écht een feest als 'ie het samen met zijn vriend kan beleven.

Tattoo

Tattoos  zijn de juwelen van deze tijd. Wordt het zijn eerste? Bezegel dan je liefde voor elkaar door allebei een lieve, subtiele tattoo te nemen. Tattoos die bij elkaar passen, dat spreekt. Ga vooraf naar een tattooshop en laat een aantal tattooduo's uittekenen. Mag hij kiezen welke twee het gaan worden.

Rugtas

Je leest het goed, er staat rugtas en geen rugzak. Want dat is een wereld van verschil. Een rugtas is steviger, oogt mooier en mannelijker, draagt lekkerder en beschermt zijn spulletjes beter.

Leren etui voor smartphone

Een man houdt van leer. Daarom wil 'ie diep in zijn hart een leren etui voor zijn smartphone. Dat niet alleen zijn telefoon beschermt, maar ook ruimte biedt aan zijn pasjes. Bijkomend voordeel, zo heeft hij altijd zijn portemonnee en telefoon bij de hand. Je maakt het helemaal af door in ieder vakje een lief briefje te (ver)stoppen.

Elektrische bbq

Klinkt niet romantisch, maar dat is het juist wel... Dit cadeau geef je namelijk zodat hij geen lelijke brandwonden (meer) op loopt tijdens het opstoken van de kooltjes. Extra fijn: omdat een elektrische bbq binnen vijf minuten bedrijfsklaar is, houd je meer tijd over om samen van het eten te genieten.

Geef hem je hand(en)

Maar doe er wel een fijne, geurige massage-olie bij. Geef die eerst en zeg dan tegen hem dat hij jouw handen erbij krijgt. Dit is nou typisch een valentijnscadeau waaraan je zelf ook wat hebt!

Liefdeswijn

Het wijngebied van Saint-Amour ligt in de Haute-Beaujolais waar ze met veel liefde romantische rode wijnen maken. Nog eens andere koek dan de vluchtigheid van een Beaujolais Primeur. De wijnen uit Saint-Amour zijn een liefde voor het leven!

Kunstige valentijn

Je kunt het principe van de valentijnskaart naar een hoger plan tillen door een mooie, genummerde zeefdruk of schilderij voor hem te zoeken, waarin de liefde centraal staat. Die zoektocht is nog leuk ook want die kun je gewoon houden op Marktplaats, waar legio kunstwerken, litho's en zeefdrukken worden aangeboden. Hangt jouw liefde voor hem binnenkort aan de muur van zijn werkkamer!

Op Mannenzaken ook valentijnstips voor mánnen die nog een cadeau zoeken!

Gerelateerde onderwerpen