Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw voor haar kledingkast
Foto: hollandse hoogte - Roel Burgler
Wat Hij Vindt

'Vind je het niet mooi?'
luidt de onontkoombare vraag

Redactie VROUW

D

Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening over vrouwenzaken. Dit keer veelvuldig 'gescheiden' Telegraaf-collega Roy Klopper (52).

De stad viert feest. Het is kil en regenachtig. Ik trek mijn oudste sneakers, versleten sweater en bomberjack met brandgat uit de kast. Dit zijn geen avonden om tiptop gekleed te gaan.

Twee sigaretten later

Er vliegen liters bier door de lucht en de straten zijn even glibberig als modderig. Buiten wacht ik wat ongedurig op de aanhang. Ze meldt zich pas twee sigaretten later. Ik weet niet wat ik zie: hagelwitte sneakers en een flinterdun topje onder het nieuwste suède jack dat haar een godsvermogen kostte. Ik schud mijn hoofd. "Vind je het niet mooi?" luidt de onontkoombare vraag. "Prachtig, maar misschien wat koud?" probeer ik voorzichtig. De snoet gaat op bedremmeld.

De klok loopt door en ik weet wat volgt. Een tijdrovende omkleedsessie met alternatieven die bij voorbaat worden afgekeurd omdat ik immers niet bij een modeshow, maar in een volle kroeg wil zijn. In de verte schalt de feestmuziek. Ik moet nu ­kiezen voor een geruststellende mededeling als "dat het allemaal wel zal meevallen met de kou en viezigheid." Ik krijg het niet over mijn lippen. Voel nu al haar verdriet als ze morgen na ontnuchtering de onherstelbare vlekken op haar jack ontdekt. En meteen de besmeurde sneakers in de vuilnisbak kan mikken.

Woonwagenkamp-print

"Lief, trek toch een versleten jeans, je oudste gympen en een hoodie aan." Ze kijkt me verbijsterd aan. Zegt híj dat? Die gast die steevast klaagt over de stuitende desinteresse van Nederlandse vrouwen voor ietwat decorum zodra ze op stap gaan? Ze spoedt zich weg. Om in recordtijd glunderend terug te keren in een zwarte bomber, spijkerbroek met gaten en een pantersweater met misplaatst opschrift. Zo’n woonwagenkamp-print schijnt hip te zijn. 

Ik wens me even stroper in een ver, Afrikaans land. "Super", breng ik desondanks uit. Alleen dronken mensen zeggen de waarheid. Die komt dus later op de avond wel. En gelukkig heeft ze het dan lekker warm.

Jij op VROUW.nl

Heb jij een bijzonder, grappig of verdrietig verhaal dat je met ons wilt delen?

Vertel het ons dan hier...