Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: hollandse hoogte - Richard Brocken
Wat Hij Vindt

Over het weekendje weg
dat er moest en zou komen...

D

Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening. Deze keer journalist Wouter Laumans (42), vader van twee kinderen.

"Wanneer gaan we eens een romantisch weekend weg?" vroeg mijn vrouw. Ik dacht aan hoe druk ik het nu al had en zuchtte. Diep. Een weekend weg? Eerlijk gezegd moest ik er niet aan denken. Mijn houding viel niet bepaald in goede aarde. Ineens leek het een paar graden kouder in de kamer. 

Logeerkamer

Als ik geen zin had om in de logeerkamer te pitten, moest ik nu snel schakelen. Ik pakte mijn iPad en zocht op de website van de prijsvechter naar goedkope tickets. Dat viel nog niet mee. Ik verkeerde in de veronderstelling dat we voor 100 euro per persoon wel naar een Europese topbestemming konden vliegen. Niet dus. Dit ging in de papieren lopen. 

Om te redden wat er te redden viel, boekte ik snel een hotel in Gent. "Kijk!" riep ik trots. "Deze Don Juan heeft een lekker hotelletje geboekt voor aankomend weekend!" Nu was het de beurt aan mijn vrouw om te zuchten. "Dan hebben we dat familiefeest toch? Dat staat echt al maanden in de gezinsplanner."

Oppas

Ik was niet uit het veld te slaan. Ze wilde weg, dus gingen we ook weg. "Ach, dan bellen we dat toch gewoon af? Ik had er toch al geen zin in." Daarmee was de laatste hindernis nog niet geslecht. "Regel jij een oppas?" vroeg ze.

Dat was lastiger dan gedacht. Uiteindelijk vonden we het overbuurmeisje van onze vaste oppas bereid om die zaterdag de honneurs waar te nemen. Er was één probleem, ze kon pas zaterdagmiddag bij ons zijn en moest zondag om 12.00 uur alweer weg. "Doe maar. Alles beter dan niks", zei ik. 

Wekker

Het werd zaterdagmiddag. Nadat we de oppas alles hadden uitgelegd gingen we op weg. Om 16 uur kwamen we aan in ons hotel. Toen we naar buiten liepen, was het al donker. Alle winkels waren nog een kwartier open. Dus gingen we naar de kroeg. We aten wat en vielen om 22 uur ’s avonds bekaf in slaap. De volgende ochtend om 8 uur ging onze wekker; tijd om naar huis te gaan.

Jij op VROUW.nl

Heb jij een bijzonder, grappig of verdrietig verhaal dat je met ons wilt delen?

Dan kan dat hier...