Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: hollandse Hoogte - Charlotte Bogaert
Wat Hij Vindt

'Mijn vriendin smeert ’s ochtends
mijn boterhammetjes'

D

Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening over vrouwenzaken. Dit keer veelvuldig 'gescheiden' Telegraaf-journalist Roy Klopper (53).

Mijn vriendin smeert ’s ochtends de boterhammetjes voor mijn lunch. Ja, dames van Nederland, producten van de als verlichting toegejuichte emancipatie, jullie lezen het goed. Voor deze man geen peperdure kantine, waar twee bolletjes, een bekertje melk en wat armzalig beleg al gauw 6 euro kosten.

Lekkernij

Hij pakt, achter zijn bureau zittend, in alle rust zijn van huis meegekregen boterhamzakjes uit. Zoals het hoort, gaan eerst de twee boterhammen met hartig beleg op alvorens hij zijn tanden zet in twee sneetjes met zoetigheid. De steevast meegeleverde lekkernij als een mini-Mars wordt tot het laatst bewaard.

Dit dagelijkse tafereel deed aanvankelijk de nodige wenkbrauwen fronzen bij jonge vrouwelijke collega’s. Deze begindertigers zijn van dezelfde generatie als degene die liefdevol elke ochtend mijn lunch smeert.

Bizarre prijzen

Verbijstering alom. Ze vragen zich onthutst af hoe ik haar, immers ook een zelfstandige, moderne meid met een eigen baan en leven, zo ver heb gekregen. Nou, op een ochtend lagen de boterhammetjes gewoon op het aanrecht.

Er is nooit om gevraagd. Het wonder geschiedde na een 'after-werk borrel' waarin we ons beiden beklaagden over de bizarre prijzen in de bedrijfskantines. De praktische instelling van vriendinlief had nog geen etmaal later een geprepareerde lunch tot gevolg. Op mijn vertederde appje kwam als reactie 'Ik doe het met liefde'. Daarmee was een nieuwe traditie geboren.

Feminisme

Het is een beetje ouderwets, zo vinden velen. Mannelijke collega’s bezien met jaloerse blik de uitgestalde etenswaar op mijn bureau en verzuchten dat 'ze daarmee thuis niet hoeven aan te komen'. De vrouwelijke verslaggevers schudden nog maar eens het hoofd als ik ter afwijzing van de kantine-uitnodiging mijn boterhammetjes omhooghoud.

Niks voor hen. Zij laven zich aan de door het feminisme bevochten vrijheid om tegen manlief te kunnen zeggen dat er niets aan zijn handen mankeert en hij prima voor zichzelf kan zorgen. Wow, wat een verworvenheid! Fuck de verlichting. Leve de liefde!

Jij op VROUW.nl

Hoe gaat dat bij jou thuis? Worden er boterhammen voor de lunch gesmeerd? En zo ja, wie smeert voor wie? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!