Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: hollandse hoogte - Paulien van de Loo
Wat Hij Vindt

'Was het maar bij het ter discussie stellen
van die arme knecht gebleven'

journalist

Sander Tromp

D

Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening over vrouwenzaken. Dit keer journalist Sander (40), vader van drie kinderen.

Even was er een moment van hoop. Het was medio oktober en de hele flauwekuldiscussie over het roetgehalte van Zwarte Piet leek dit jaar zo goed als aan ons land voorbij te gaan.

Arme knecht

Nondeju, te vroeg gejuicht, het was de laatste weken toch weer raak. Krankzinnig gekonkel, waar inmiddels wel genoeg over gezegd en geschreven is. Ach, bleef het maar bij het ter discussie stellen van die arme knecht. Maar het is het afgelopen jaar nog veel gekker geworden in ons land.

Want hoe leg ik de kinderen thuis uit dat ze niet meer naar De Smurfen mogen kijken? Volgens sommigen is hun kleine, bebaard, rode leidertje eigenlijk gewoon Jozef Stalin, die in zijn eentje de hele smurfenbende onder de duim houdt en ze ook nog eens ophitst tegen die lieve Gargamel, die natuurlijk - met die bochel, kromme neus en eeuwige zucht naar goud - gewoon een kopie van de Joodse medemens is.

Dierenmishandelaar

Dat Nils Holgersson een dierenmishandelaar is met al dat gevlieg op die ganzen, Kuifje een blanke overheerser moet zijn met dat protserige Afrika-gedrag en wat die Suske en Wiske nou precies van elkaar zijn? Het riekt naar viezigheid.

In de auto draaien we voor de kleine (1,5) vaak een cd van Sesamstraat. Stamt van tien jaar geleden, met slechts een paar liedjes, geschreven door Henny Vrienten (geen amateur, lijkt me). Ieniemienie zingt: Zoek, zoek, zoek, waar is m’n onderbroek (Hoe kan dat nou, hoe kan dat nou, ik had hem nét nog aan).

Pino roemt zijn bilpartij in het nummer M’n achterkant, m’n achterkant, is de mooiste van heel Nederland en Tommie bezingt hoe hij noodgedwongen - #metoo! - van zijn moeder in bad moest. Naakt nog wel! Drie liedjes, drie keer gegier vanaf de achterbank. Was het nog maar tien jaar geleden, toen de wereld nog leuk was. 

Jij op VROUW.nl

Hoe gaat dat bij jou thuis? Mogen jouw kinderen naar alle programma's kijken? En vond jij de wereld tien jaar geleden ook leuker? Praat mee!