Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: EyeEm Mobile GmbH
Wat Hij Vindt

‘Nee, ik wil niet
naar een romantische komedie!’

D

Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening. Deze keer journalist Wouter Laumans (42), vader van twee kinderen. Naar de film gaan met zijn vrouw? Dat is meestal geen succes...

2.1, dat is het gemiddeld aantal keer dat een Nederlander jaarlijks naar de bioscoop gaat. Ik zit daar nét onder. Ik ga twee keer per jaar naar de film. Eén keer is gereserveerd voor een tekenfilm. Daar ga ik samen met mijn jongste heen.

Dat gaat als volgt: ik laat hem een plaatje zien van een tekenfilmfiguur en vraag of hij naar de film wil. Dan zegt hij altijd blij ‘ja’ en gaan we naar de bioscoop. Eenmaal daar koop ik twee kaartjes, een reusachtige bak popcorn en twee bekers drinken. Vervolgens bekijken we de film, worden kotsmisselijk van alle popcorn en hebben een fantastische middag. 

Moeizaam

De tweede keer verloopt altijd een stuk moeizamer. Dan ga ik namelijk met mijn vrouw. Die uitjes verlopen als volgt: ik vraag of ze zin heeft om weer eens naar de film te gaan. Net als vroeger. Mijn vrouw reageert enthousiast en vraagt of we, voordat we naar de film gaan, eerst ergens wat zullen gaan eten.

Dat vind ík weer een heel goed idee. Vervolgens reserveer ik een tafel bij ons favoriete Italiaanse restaurant en verheug me met volle teugen op de leuke avond die komen gaat. Maar dan krijg ik steevast een appje met de vraag: ‘Naar welke film gaan we eigenlijk?’

Romantische komedie

Mijn antwoord is vaag. Iets in de trant van: “Dat is een verrassing.” Of: “Dat zie je vanavond wel.” Dat klinkt romantischer dan het is. Er schuilt een bloedserieuze reden achter. Ik ben namelijk gek op thrillers, sciencefiction en actiefilms.

Zelfs voor een art-house drama draai ik mijn hand niet om. Maar er is één genre dat ik echt niet verdraag: de romantische komedie. En laat mijn vrouw daar nou net dól op zijn.

Eenmaal bij de bioscoop haal ik mijn telefoon tevoorschijn en laat mijn kaartjes aan de controleur zien. “O jee,” zegt mijn vrouw dan, terwijl ze haar liefste glimlach opzet.

“Mijn man snapt er weer eens niks van. Hij heeft per ongeluk kaartjes voor een Marvel-film gereserveerd. Maar eigenlijk wilden we naar die romantische komedie. We willen graag onze kaarten ruilen.” En het lukt haar keer op keer. 

Tekst: Wouter Laumans