Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Robyn Breen Shinn
Wat Hij Vindt

‛Voornemens zijn goedbedoeld,
maar nergens goed voor’

journalist

Sander Tromp

D

Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening over vrouwenzaken. Dit keer journalist Sander (40), vader van drie kinderen, over loze beloftes. 

 

Ach, het is weer het einde van het jaar, de tijd van terugbliksentimenten en goede voornemens.

Dat je ineens dingen moet gaan beloven waarvan je weet dat dat toch nooit gaat gebeuren. Dat je nu wél zegt dat je je schoenen zal vegen als je binnenkomt.

Oud papier 

Dat je voortaan echt niet meer zo naar de borsten van de buurvrouw van nummer zes zal kijken als ze het oud papier buiten zet. Dat je de katten nu wel eens eten geeft als ze honger lijken te hebben. Dat je de wasmachine een keer leeghaalt. Dat je voortaan ook weet waar de wasmachine staat, en dat je dan ook maar eens je eigen overhemden strijkt.

Wc-rol

Dat je echt een keer uit jezelf op maandagavond de vuilnisbak buiten zet, zodat je dat niet mokkend op dinsdagochtend als het nog donker is in je boxershort hoeft te doen. Dat je er voortaan ook voor zorgt dat een lege wc-rol ook daadwerkelijk wordt vervangen.

Wasmand

Dat je onderbroek vanzelf in de wasmand verdwijnt, het dopje op de tandpasta gaat, de schuur voortaan altijd op slot is, de verwarming uit is bij het naar bed gaan, de lege flessen wijn niet meer in het halletje bij de voordeur blijven staan, aangezien je schoonmoeder de volgende ochtend langskwam en zag hoe leuk we het die avond daarvoor hadden gehad.

Drank

Eigenlijk sowieso niet meer zorgen voor lege flessen wijn, omdat we toch maar eens moesten stoppen met al die drank. Dat we nóg meer leuke dingen met de kinderen gaan doen en nog liever tegen elkaar zullen zijn.

Nieuwe deurmat

Het is eigenlijk een beetje blablakwadraat. Goedbedoeld, maar uiteindelijk nergens goed voor. Het is heel simpel. Goede voornemens zijn als een nieuwe deurmat. Vroeg of laat veeg je er toch gewoon je schoenen weer aan af.