Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: EyeEm Mobile GmbH
Wat Hij Vindt

‘Als er hommeles is, kun je zomaar
even geestelijk in de file staan’

Redactie VROUW

D

Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening  over vrouwenzaken. Dit keer journalist Sander (40), vader van drie kinderen.

Gatverdamme, het is Blue Monday. Weg kerst. Zucht.  Bah, het is nog steeds donker bij het opstaan.  O ja, en nóg twee weken wachten op het salaris. Baal, kreun, zuchtkwadraat. Het leven is zwaar, het leven is ellendig. Halloooooo, houden we even op met z’n allen? Een beetje ondankbaar zijn. En nog veel erger, een beetje koketteren met depressies. Dat is dus een serieuze ziekte, hè!

Echte depressie

Ik weet niet of jij weleens geleden hebt onder een depressie? (En dan niet zo eentje dat je ’s avonds een fles wijn wil openen en dat de kurkentrekker dan hapert. En dat de kurk dan afbreekt en het vervolgens ook niet lukt om met je duim die kurk in de fles te drukken, zelfs niet als je het met een schaar probeert of desnoods met een breinaald en jij dus met een fles wijn zit waar je niks aan hebt.) Nee, een échte depressie. Dat is geen pretje. 

Hommeles

Ik heb jaren geleden zelf weleens een paar maanden thuisgezeten, omdat het net even allemaal tegenzat. Als er hommeles is, kun je zomaar even geestelijk in de file staan. Maar écht depressief, dat je niet meer wil leven en zo, dat viel er natuurlijk bij in het niet. Het moet een ramp zijn. Voor jezelf, maar ook voor al die mensen om je heen. Die je zo graag willen helpen, maar steeds op een muur van neerslachtigheid stuiten. 

Maar nee, wat doen wij? Wij doen sinds tien jaar aan ‘feestdag’ 
Blue Monday. Mogen we ook even steunen, kreunen en balen dat het leven zo zwaar is… 

Afschaffen 

Doe normaal! Geniet van je familie, geniet van de maaltijd die je vanavond eet, geniet van elkaar. Iemand zong het al eens: ‘Alles kan een mens gelukkig maken.’ En zo is het. Meteen afschaffen dus, deze belachelijke dag. Leve het leven!

Jij op vrouw 

Heb jij een verhaal dat je graag met ons wil delen? Dat kan!

Klik hier!