Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: EyeEm Mobile GmbH
Wat Hij Vindt

'Binnen 3 kwartier smeekten we
de kapitein om terug te varen'

D

Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening. Deze keer journalist Wouter Laumans (42), vader van twee kinderen.

“We moeten met z’n allen eens een weekendje weg!” Mijn goede vriend zei het opgetogen. “Gewoon net als vroeger. Met de jongens.” Ik keek bedenkelijk. Ik ken dat soort weekenden maar al te goed. Met een ploeg te dikke veertigers in Antwerpen een avond lang doen alsof je nog jong, fris en hip bent.

Revalideren

Eerst eten in de tent van dat moment om vervolgens, straalbezopen, te eindigen in een discotheek waarin jongeren die wél nog jong, fris en hip zijn je aankijken alsof je in het bejaardenhuis thuishoort. De week erop ben je zeker aan het revalideren tot en met woensdag. Mij niet gezien.

“Ik vind het best leuk om iets te doen met z’n allen”, zei ik. “Maar dan gaan we ook echt iets doen. En niet kansloos door een Belgische stad slenteren om vervolgens om 2 uur ’s middags de kroeg in te duiken.”

Cowboys

Mijn vriend keek me aan. “Dat is goed. Maar dan organiseer jij het.” Braaf maakte ik een WhatsAppgroepje aan met gegadigden. Mijn eerste plan, wandelen in Noorwegen, stuitte al meteen op grote bezwaren. “Te veel kans op kloteweer”, was de algemene opinie. Dus moest ik wat anders verzinnen. 

Ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om met z’n allen naar Amerika te gaan om daar een week als cowboys te werken op een ranch. Het was inderdaad een tikkeltje vergezocht. Mijn appgroep ontplofte zowat. Het ging van: ‛Ik kan niet paardrijden’ tot ‛Een week? Ik heb amper vakantiedagen’ en: ‛Hé Lucky Luke, ik ben net gescheiden. Weet je wel wat zo’n cowboy-grapje kost?’

Vissen

Na veel vijven en zessen besloten we om te gaan vissen. Op zee. Met een vissersboot zouden we het ruime sop kiezen om, als echte mannen, de zee leeg te hengelen. Toen we in het haventje kwamen, zag ik de stormkopjes al.

Eenmaal op het water hing de helft van de vriendenclub kotsend over de reling. Binnen drie kwartier smeekten we de kapitein om terug te varen. Om half twee ’s middags zaten we in de kroeg.