Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Pippa wil Meghan niet op haar blruiloft hebben
Foto: Hollandse Hoogte
Opinie

Pippa, 'No ring, no bring'
is kil!

Tosca Sel

O

Over drie maanden ga ik trouwen en de uitnodigingen zijn de deur uit. Het uitnodigingsbeleid was voor ons een flinke puzzel en daarom smul ik van de uitnodigingsoap rondom het Britse koningshuis.

Je kunt het blijkbaar nooit goed doen, zelfs niet als je uit een vooraanstaande Britse familie komt. Voor wie de hele uitnodigingssoap heeft gemist: Pippa Middleton, de schoonzus van de Britse Prins William, gaat binnenkort trouwen en zou een strikt uitnodigingsbeleid hebben: No ring, no bring. Alleen verloofde en getrouwde gasten mogen hun partner meenemen. Prins Harry, die zes maanden verkering heeft met actrice Meghan Markle, moet nu waarschijnlijk alleen komen.

Bruiloftsbillen

En dat nieuws is slecht gevallen, de Britse media hebben het er druk mee: Pippa zou Meghan van d’r bruiloft weren omdat anders alle ogen op de actrice gericht zijn. En Pippa of all people weet natuurlijk hoe dat is, want haar billen stalen de show op de bruiloft van d’r zus in 2011.

En zulks wil ze natuurlijk niet op haar eigen huwelijk: haar feestje, haar spotlight. Daarnaast vinden mensen het streng en onbeschoft. De mooiste reactie onder een artikel op een nieuwswebsite: 'Dat het rijmt maakt het niet minder ongepast'.

Krampachtig

Goed, maar hoe hoort het dan wel? Je kan het volgens mij nooit goed doen. Zelfs als je geld als water hebt (en dat hebben Pippa en d’r verloofde) en wel 1000 man zou kunnen uitnodigen, zijn er waarschijnlijk mensen die zich gepasseerd voelen. En de meeste bruidsparen willen het juist klein vieren, met een gezellig clubje waar je een feestje mee kan bouwen zonder dat je de hele dag handen staat te schudden.

Ik zou niet willen zeggen dat wij de wijsheid in pacht hebben en vind vooral dat ieder bruidspaar moet doen waar het zich oké bij voelt, maar volgens mij kan het wel wat minder krampachtig allemaal. Want zo strak vasthouden aan No ring, no bring is een beetje onzinnig.

De liefde vieren

Als wij ons aan die regel zouden houden, zouden sommige gasten zonder partner moeten komen terwijl we die graag zien, en anderen met partner terwijl we hem/haar helemaal niet kennen. Onhandig. We zijn dus puur op ons gevoel afgegaan: kent de genodigde meer mensen op de bruiloft? Ja? Mooi, dan kan hij/zij zonder '+1' met de groep mee. Nee? Dan krijgt hij/zij '+1'.

Streng vasthouden aan regels, levert volgens mij niets op. Als je een bruiloft organiseert, doe je dat omdat je de liefde wil vieren met de mensen waar je van houdt. Die belangrijk voor jullie zijn. Je wil natuurlijk zelf een mooie dag hebben, maar het moet voor je gasten ook leuk zijn.

Als je daar geen rekening mee houdt - bijvoorbeeld door je zwager die dikke verkering heeft alleen te laten komen - schiet je volgens mij je doel voorbij en kan je beter met z’n tweeën naar Las Vegas. Daar ben je dan bewezen egoïstisch genoeg voor.

Jij op VROUW.nl

Ben jij getrouwd? Zo ja, hoe hebben jullie de gastenlijst samengesteld?

Vertel het hier!


En, wat vind jij? Laat je horen!