Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Weg met stress

Marjolein voelt zich
opgejaagd

journaliste

Marjolein Hurkmans

R

Redacteur Marjolein Hurkmans gaat de komende zes weken op zoek naar ontspanning. Want hoe komt ze van haar opgejaagde gevoel af? Misschien dat een lesje yoga helpt...

Een of andere onverlaat heeft mijn kookboeken meegenomen van de redactie. Ik had de kast niet op slot gedaan. En nu blader ik dus door een mapje foto’s en ik heb geen idee meer welke foto bij welk boek hoort, laat staan bij welk recept! En ondertussen blaast de eindredacteur in mijn oor: “Waar blijft de Marjolein Kookt Over van deze week?”

Druk, druk, druk

Paniek! Ik kan wel janken. Natuurlijk joh, dat kan er ook nog wel bij. Moet ik nu serieus alle uitgeverijen gaan bellen om te vragen of zij misschien een boek hebben uitgegeven met daarin een foto van een soepje met een paar gezellig drijvende blaadjes waterkers? “Ach mevrouw, u kunt toch wel even uw hele bibliotheek doorbladeren?” Er zijn jaren in mijn leven geweest waarin ik dat gewoon zou doen. Huppetee, schouders eronder en oplossen die handel.

Maar niet dit jaar. Ieder tegenslagje schiet meteen in mijn schouders en nek. Tegenwoordig zit ik op de bank te bedenken wat ik allemaal nog moet doen: de was in de machine, de hond uitlaten, mijn laptop aanzetten, een interviewafspraak maken, mezelf aankleden, een blog voor de site schrijven, mijn moeder bellen, de afwasmachine uitruimen, en uren later ben ik nog steeds niet verder gekomen dan dat. Zittend op de bank met een wanhopig kijkende hond die het bijna niet meer houdt bij de deur en een heftig rinkelende telefoon: “Waar blijft je verhaal!” O ja, ik moet mijn moeder ook nog bellen. En de was in de machine doen.

“Misschien wordt het tijd dat je een beetje zen wordt”, zegt collega M, die mijn lamlendigheid als zorgelijk beschouwt. Zelf denk ik dat het gewoon weer over gaat. Maar ik snap haar lede ogen: als ik uitval, staat zij er alleen voor. “Zal ik op yoga gaan? Daar schijn je vanzelf van op een laag pitje te komen”, stel ik voor.

Yoga

Ze kijkt bedenkelijk: “Ik weet het niet, hoor. Ik zie het niet echt voor me, jij in de Gedraaide Halve Maan.” Ik ook niet, maar yogalerares Meike Meinhardt wel. “Kun je ademhalen?” vraagt ze als ik haar benader voor een lesje. Nou, dat lijkt me wel, anders zou ik allang dood zijn neergevallen. “Dan kun je ook yoga doen”, vervolgt ze blijmoedig. De rode roos in haar krullen lijkt het leven al een stuk minder somber te maken.

En zo zit ik nog geen week later op een matje en stel me voor dat ik heel diep uitadem en de verbruikte energie door een gaatje in mijn schedel het luchtruim kiest. De komende zes weken ga ik er eens goed aan werken. Want ontspannen de zomer in, dat lijkt me wel wat.

Doet u mee? Dan delen we al die fijne ontspanningstips (ja, we gaan vissen!) op een speciale Facebookpagina en zijn we over zes weken zo zen als wat! Ga ik nu eerst de kookboekuitgeverijen bellen…

Meedoen met de Weg met Stress-challenge? Vergeet niet te kijken op onze speciale Facebook-pagina!

 

En, wat vind jij? Laat je horen!